sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Kuvista kalleimmat

Kun puhelmeni ilmoitti tallennustilansa olevan melkein täynnä, ensimmäinen ajatukseni oli, että valokuvat on siirrettävä turvaan. Silmissäni vilisi ketju tärkeistä hetkistä, ihanista tapahtumista, rakkaista ihmisistä ja eläimistä. Ajatus siitä, että ne haihtuisivat savuna ilmaan, tai bitteinä avaruuteen, tuntui kertakaikkisen kamalalta! Luettuani juuri tilanteesta, jossa puhelimesta oli yön aikana, ohjelmistopäivityksen tai muun vastaavan seurauksena, hävinnyt yli 13 000 (minkä puhelimen muisti vetää niin paljon?!) kuvaa, päätin ryhtyä toimeen samantien.


Sen sijaan, että olisin kuvat kovalevylle siirrettyäni tyhjentänyt niille tarkoitetun kansion puhelimestani kokonaan, tein tyhjennystyön yksitellen, kuva kerrallaan. Kansiossa oli kuvia, joita en yksinkertaisesti raaskinut poistaa, vaikka tiesin löytäväni ne kovalevyn uumenista aina niin halutessani. Enkä nyt tarkoita vain muutamaa kuvaa, en edes muutamaa kymmentä. Lähes kuusisataa otosta pääsi edelleen jatkoon. Ja tähän se emoji apinasta, joka peittää silmät käsillään!


En kuitenkaan lähde nolostelemaan asiaa sen enempää. Taidan nimittäin olla aika onnekas, kun muutamaan viime vuoteen on mahtunut niin paljon sellaista kuvattavaa, sellaisia hetkiä, joihin haluan palata usein. Esimerkiksi meneillään olevan kaatosadepäivän voi lähestulkoon täysin pelastaa aurinkoisten häämatkakuvien selaaminen! Nämä reilun kolmen vuoden takaiset kuvat Hangosta ovat myös ikisuosikkejani. Iiriksen ja Supparin kuvista en edes aloita ;)


Löytyykö sinun puhelimestasi kuvia, jotka ovat ja pysyvät?

2 kommenttia:

  1. Mulla on ihan samoja hommia työn alla. Olen täällä reissussa käynyt tietsikan kuvia läpi kuva kuvalta ja poistanut kaikki huonot ja muuten ylimääräiset - on muuten aikamoinen homma. Puhelimesta on jo aiemmin siirretty kuvia tietsikalle ja pitäisi tehdä se taas uudelleen. Ulkoinen kovalevy on jo hankittuna, minne kuvat taltioidaan siltä varalta, että kone hajoaa. Ja kyllä, puhelimessani on laaja kirjo kuvia mitä en koskaan poista. Terkkuja auringosta!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ehdottomasti siirtää kuvat sille ulkoisellekin kovalevylle. Olen kuullut niin monia kauhutarinoita siitä, kuinka kuvat vain katoavat koneelta. On mukavaa tietää, että ne ovat tallennettuna monessa eri paikassa ja sitä myöden todennäköisemmin turvassa. Kaipaan nykyään ns. paperikuvia ja tarkoitukseni onkin teettää rakkaimmista versioista oikeat, käsinkosketeltavat kuvat.
    Terkkuja sinne aurinkoon <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.