sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Monen kympin viikonloppu


Kympin viikonloppu, oikeastaan kahden. Tästä muodostui lopulta monen kympin viikonloppu, jos asiaa oikein ajattelee.

Ensimmäisenä ja toisena kymppinä mainittakoon juoksulenkit. Eilisen kymppini juoksin kauniin auringonlaskun aikaan. Juoksu rullasi kuin unelma huolimatta siitä, että kyseessä oli tämän vuoden ensimmäinen ulkona juostu (minun mittapuussani) pitkä lenkki. En malttanut edes pysähtyä kuvaamaan, annoin vain mennä.

Eilisen lenkin kuvat olisivat olleet hyvin erilaisia yllä oleviin, tämän päivän lenkkimaisemiin verrattuna. Jos eilen ilma oli pikku pakkasesta huolimatta melko lämpöisen tuntuinen, keväinenkin, tekivät hyytävä viima ja sumu tämän päivän säästä oikeasti kylmän. Kaunista kyllä oli! Välillä näytti siltä kuin koko maailma olisi ollut mustavalkoinen. 

Eiliset kilometrit tuntuivat jaloissa, mutta juoksin sen, minkä olin päättänyt. Kymppi täyttyi siis tänäänkin! Voi, miten hyvän mielen kanssa palasin kotiin! Olin niin ylpeä itsestäni. Suurin onnentunne syntyi kuitenkin siitä, että halu juosta on nostanut päätään yhä useammin. Ja vaikka kroppaa piti tänään välillä pakottaa juoksuun, pidin huolen siitä, etten palaa kotiin "En juokse enää koskaan!" -asenteella. Muutaman päivän pidän kuitenkin taukoa ja palauttelen kroppaa työmatkakävelyn ja venyttelyn muodossa.Muista täyden kympin jutuista mainittakoon eilinen aurinkosää. Aamuisen kaupunkireissun jälkeen istahdin kotiparvekkeelle lukemaan ja saatoin siinä pienet päikkäritkin ottaa... Koiramuru viihtyi sylissä ja vartioi pihaa. 

Alkuperäisenä aikomuksenamme oli varata pitkästä aikaa brunssi ja aloittaa sunnuntaiaamu sillä. Kun lopulta makoilin sängyllä lähes puoleen päivään hyvästä kirjasta nauttien, olin varsin tyytyväinen, että juuri tänä aamuna ei tarvinnutkaan lähteä aikataulutetusti yhtään mihinkään. Tällaisia aamuja todellakin tarvitaan!

Testasin tänä viikonloppuna myös kaksi ruokauutuutta, jotka nekin ansaitsevat täyden kympin kumpainenkin. Toinen oli aamiainen, toinen päivällinen. Millaiset, se selviää tulevalla viikolla.

Suloista sunnuntai-iltaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.