torstai 26. tammikuuta 2017

Kamalan ihanat pellavalakanat

Pellava. Tuo luonnonmateriaali, joka hengittää hyvin, kestää kulutusta ja vain paranee (sekä pehmenee) vanhetessaan. Sanovat, että pellavaiset pussilakanat ovat talvella lämpimät ja kesällä viileät. Itse en sitä vielä tiedä, koska olen ollut pellavaisten pussilakanoiden onnellinen(?) omistaja vasta muutaman kuukauden.

Omaan ostopäätökseeni vaikutti yllä olevien ominaisuuksien lisäksi vahvasti myös ulkonäkö. Pidän siitä, että pellavalakanat saavat luvalla olla ryppyiset. Tiesin, että kun niihin lopulta sijoitan, en malta peittää niitä päiväpeitteellä vaan ne saavat kruunata muutenkin melko "rosoiseksi" sisustetun makuhuoneemme tyylin. 

Kunpa vain olisin uskonut vanhaa sanontaa "halvalla ei saa hyvää". Tai en minä tiedä, saattavat nuo Ikeasta löytämäni ihan hyvät ollakin. Kestivät ainakin varsin loistavasti sen yhden yön, jonka niissä "nukuin". Kovin kauas raastinraudan päällä kääntyilemisestä ei jäänyt kyseinen kokemus. Apua, miten karheat! Vielä karheammat kuin ne H&M:stä löytämäni... Kyllä, olen sijoittanut edullisiin pellavalakanoihin jo kahdesti (opinkohan mitään kerrasta?!). H&M:n lakanoissa nukuin siihen asti, kunnes tuli pesun aika, mutta eivät nekään niin pehmeiksi käytössä tulleet kuin olisin toivonut.

Olen tässä nyt sitten selvitellyt, onko mitään mahdollisuutta saada omistamistani versioista käyttökelpoisia, sellaisia, joissa tällainen varsinkin talvella herkästä ihosta kärsiväkin voisi nukkua. Keskustelupalstojen mukaan 7-8 pesukertaa saattaa riittää siihen, että lakanat pehmenevät edes vähän. Että ei muuta kuin pesukone laulamaan! Tai sitten annan periksi ja ompelen itselleni ja kaikille tutuilleni pellavaiset koristetyynyt ;)

Harmittaa, tykkään niin kovasti sekä H&M:stä löytämieni lakanoiden harmaasta että kuvissa olevien ikealaisten väristä! Hivelevät silmää, mutta eivät ihoa. 
Onko sinulla jotakin kikka kolmosta, jolla saisin karheuden pois kädenkäänteessä vai kehotatko suosiolla tekemään reissun laadukkaampien lakanoiden luo? Eli minne? Kolmannen kerran on nimittäin paras sanoa totuus, eihän tässä kohta mikään kaappitilakaan riitä, saati rahat ;)

Ps. Jos tiedät jo valmiiksi, että päivittelen vielä vanhanakin noiden lakanoideni karheutta, ja sinulla on hyvä idea, mitä voisin niistä tehdä, otan vinkkejä mielelläni vastaan :)8 kommenttia:

 1. Jäänpä odottamaan vinkkejä, kun mulla oli hankintalistalla juurikin nuo H&M Homen pellavaiset, mutta enpä taida nyt niitä uskalta ostakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. H&M:n pellavaiset ovat selkeästi pehmeämmät kuin Ikean, mutta yllättivät silti karheudellaan. Tosin, kuten mainitsin, mulla on talvisin todella herkkä iho. Ja hei, eikös teillä ole kuivausrumpu? Se kuulemma tekee pellavalakanoista huomattavasti pehmeämmät.

   Poista
  2. Totta, kuivausrumpu pehmentää pyyhkeetkin ihaniksi eli siis lakanakaupoille!

   Poista
 2. Mä oon kans miettinyt näiden hankintaa, joten tää oli hyvä postaus. Voisko rumpukuivaus auttaa ja pehmittää lakanoita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, sain ystävältäni viestin koskien tätä postaustani. Heillä on kuivausrumpu ja sen avulla pellavalakanoista saa kuulemma hyvinkin pehmeät. Heillä on käytössään H&M:n lakanat, Ikean lakanoiden pehmenemisestä en osaa sanoa :)

   Poista
 3. Mulla on ollut jo pitkään HM:n lakanat, muista ei olekaan kokemusta. Käytän kuivausrumpua, enkä ole huomannut yhtään niiden karheutta...joten taitaa olla perää sen pehmentävästä vaikutuksesta.

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla niin, että kuivausrumpu on se salaisuus. En siis suuntaa lakanakaupoille vaan kuivausrumpua ostamaan ;)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.