perjantai 18. marraskuuta 2016

Uusia alkuja
Oletko sinä koskaan tehnyt päätöksiä, jotka alkavat ensi maanantaina? Tai ensi kuussa? Kuulutko meihin, jotka näkevät jokaisen alkavan vuoden isona uutena mahdollisuutena?

Elämä on täynnä uusia alkuja. Jokainen uusi päivä on uusi alku, monesti se vaan jää tajuamatta. Elämän juna kulkee, suuntaamme töihin, töistä kotiin, tutut rutiinit vievät mennessään, ketä minnekin.

Jokaisella meillä on unelmia ja haaveita, uskallan väittää. Arjen keskellä tuntuu kuitenkin monesti siltä, että niiden toteuttaminen, niitä kohti lähteminen, on jossakin kaukaisuudessa, "sitten, kun". Tutut rutiinit, niin turhauttavia kuin ne välillä ovatkin, tuovat jonkinlaista turvaa, jota on vaikea lähteä rikkomaan. Rohkeus ei riitä. 

Isojen unelmien toteuttaminen lähtee kuitenkin monesti liikkeelle pienin askelin. Niiden askeleiden ottaminen on tärkeää jo sinänsä. Se, että ylipäänsä lähtee eteenpäin, tuottaa iloa ja mielihyvää huolimatta siitä, pääseekö loppujen lopuksi perille. "Journey is just as important as the destination". Matka on ihan yhtä tärkeä kuin määränpääkin. 


Tavoitteen ei tarvitse olla valtavan suuri, monia askeleita vaativa. Pienilläkin muutoksilla voi olla valtava merkitys. 

Olen maistellut uusia makuja.
Olen tarttunut hetkeen.
Olen ajatellut hyvää toisesta.

Muun muassa tällaisiin kohtiin Unelmieni vuosi -kalenterin tekijät, Merja Pesonen ja Frida Steiner, toivovat minun merkitsevän rastin ensi vuonna näihin aikoihin. 

Askel kerrallaan rennommaksi, onnellisemmaksi, vapautuneemmaksi, iloisemmaksi, rohkeammaksi, avoimemmaksi, omaksi ihanaksi itseksesi.

Juuri näin.

Joko Unelmieni vuosi -kalenteri on sinulle tuttu? Itse tilasin sen kuukausia sitten luettuani siitä ensi kertaa Fridan Koti kaupungin laidalla -blogista. Kalenteri on täynnä Fridan ottamia upeita kuvia. Lisäksi sivuilta löytyy ajatelmia ja elämänviisauksia sopivalla huumorilla höystettynä. Jokaisen kuukauden kohdalle on jätetty tilaa myös omille ideoille ja päähänpistoille, viisaille ja vähemmän viisaille. Kalenterin lopussa oleva aarrekartta kertoo valmistuttuaan siitä, millasta elämäni on, kun unelmani on totta.


Itse aion kääräistä pari tällaista joululahjapakettiinkin... :)


4 kommenttia:

 1. Hei Suvi! Erityisesti osui silmiini tuo 'tartu hetkeen'. Jospa sen aina muistaisi, sekin olisi askel kohti unelmien vuotta... Minulla on lasteni antama rannekoru tekstillä 'Carpe diem' muistuttamassa siitä :) Tuo kirja on aivan ihana lahjaideakin! Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin sen rannekorusi, se on ihana! Sisältää tärkeät kaksi sanaa, jotka olisi hyvä muistaa. Ihanaa viikonloppua sinullekin sinne lämpimään <3

   Poista
 2. Kaunis kalenteri oli mieluinen lahja esiintymisestä mallina muotinäytöksessä. Mukavuusalueeltani poistuminen kannatti. 😃 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lahja tosiaan, Tuija! Siitä on iloa koko vuodeksi. Omalta mukavuusalueelta on hyvä poistua aina silloin tällöin, niin jännittävää kuin se onkin :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua.