keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Matosta lattiaan


Kuvat on otettu kaksi vuotta sitten muuton jälkeisenä päivänä. Monet esineet ovat myöhemmin löytäneet uuden paikan, mutta värimaailma on edelleen sama.

Jos joku kysyisi minulta, millainen on ollut makuni sisustuksen suhteen viimeisen kymmenen vuoden aikana, saisi hän vastaukseksi melko pitkän selvityksen. Siinä, missä joku pystyy sanomaan olevansa skandinaavisen selkeyden kannalla jonkun toisen rakastaessa runsautta ripauksella maalaisromantiikkaa, joudun minä toteamaan elämäni kotien olleen melko erilaisia keskenään. On ollut jyrkänkin mustavalkoista, jota on seurannut harmaa ja luumu safarikuosilla terästettynä (apua!). Kaksi edellistä, ja nykyinen kotimme, ovatkin sitten jo enemmän toistensa näköisiä. Voisiko siis sanoa sisustusmakuni löytyneen? :) Pääosin vaaleaa ja melko yksinkertaista, siinä se kiteytettynä.

Miehelläni ja minulla on melko yhteneväinen maku sisustuksen suhteen. Joitakin eroavaisuuksia toki on, mutta tähän asti olemme päässeet niistä hyvin yhteisymmärrykseen. Toisin sanoen mieheni on antanut periksi ;). Poikkeus vahvistaa kuitenkin säännön, tässäkin. 

Matto.

En tiedä, johtuuko Instagramissa ja Pinterestissä näkemistäni kuvista vai mieheni ehdottomasta eistä asian suhteen, mutta tahtoisin olohuoneeseemme The Maton. Sen, joka on KAIKILLA. Tiedäthän? Sen valkoisen, johon on "piirretty" mustalla vinoruutuja.

Olohuoneemme mattotilanne on ollut muutoksen kourissa siitä asti, kun kävi näin. Ensiksi olohuoneemme lattiaa kokeili vierashuoneen matto, mutta se ei oikein istunut uuteen paikkaansa. Yritin ehdotella, josko kävisimme ihan vain katsomassa sitä valkomustaa. Sain edelleen kieltävän vastauksen. Lopulta löysimme hyvän ehdokkaan, jota lähdimme ostamaankin, ja meille tuttuun tyyliimme palasimme eri version kanssa kotiin.

Mieheni tykästyi uuteen mattoomme, mutta minä päädyin katselemaan sitä epäilevästi. Katselen edelleen. Mielestäni matto on liian samanvärinen lattian ja keittiön pöydän kanssa. Kun olohuoneen sohvakin toistaa samaa värimaailmaa, tulee kokonaisuudesta tunkkainen.

Mikä neuvoksi? Moneen hutiostokseen ei ole varaa ja silti tekisi mieli kokeilla jotakin uutta. Onneksi on olemassa blogeja, jotka tietämättään ratkaisivat tämänkin ongelman ainakin syys- ja talvikauden ajaksi. Sisustusunelmia-blogin Instagram-sivulta silmiini osui kuva, josta se ajatus sitten lähti: "jotakin uutta" muuttuikin joksikin vanhaksi!


Siinä se nyt kuulkaa on, viininpunainen yli 40 vuotta vanha matto! Alunperin se on ostettu mieheni huoneeseen hänen ollessaan pieni poika. Sen jälkeen se on kulkenut mieheni mukana kodista toiseen, kunnes päätyi meille tuomaan mukavan lämpöisen mausteen muuten niin vaaleaan sisustukseen. 

Mitäs tykkäät?6 kommenttia:

 1. Näyttää niin upealta <3 ja tiedätkö, tuo matto on täydellinen ja sillä on tarina, se merkitsee miehellesikin varmasti paljon enemmän kuin se vinoraitainen uusi matto. Pitäkää tuo, se luo persoonan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna <3 Maton väriin on vielä totuttelemista, mutta eiköhän se siitä vähitellen. Muutama tyyny, kynttilä ja sopivamman väriset ruusut niin johan alkaa näyttää kokonaisuudelta :)

   Poista
 2. Johanna - Kaikkea kaunista22. lokakuuta 2016 klo 9.22

  Upea on!

  VastaaPoista
 3. Matto on hieno! Tykkään itsekin kovasti noista itämaishenkisistä punasävyisistä matoista, ne tuovat lämpöä muutoin vaaleaan sisustukseen. Ja hyvän kontrastinkin. Varmasti parempi kuin ne vaaleat mitä olit ajatellut. <3

  VastaaPoista
 4. Totta, Maarit, matto tosiaan rikkoo kivalla tavalla muuten niin vaaleaa sisustusta. Lisäksi se tuo tilaan sellaista lämpöä, jota syksyllä vähän kaipaakin :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.