sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Minä autokauppojen Ihmemaailmassa

"Joo hei, toi on tosi hyvännäköinen!"

Virhe numero yksi.

Autokaupassa ei koskaan saa osoittaa kiinnostusta myytävänä olevaa autoa kohtaan. Tai no, jonkinlaista mielenkiintoa ehkä, mutta innostusta ei missään nimessä. On maltettava mielensä, esitettävä coolia, vaikka olisi jo mielessään päättänyt ostaa kyseisen kapistuksen. Myyjälle ei kuulemma saa antaa moista etulyöntiasemaa. Tämän opin, kun kävimme eilen aamulla katsomassa yhtä vaihtoautoa. Sen jälkeen tein parhaani näyttääkseni välinpitämättömältä. Nakkelin niskojani, en katsonut silmiin, räpläsin puhelinta ja potkin jaloissa pyöriviä kiviä. (Ok, tuo viimeinen meni överiksi. Autokauppojen lattioilla ei oikeasti pyöri kiviä. Mutta ymmärsitte yskän, eikö?)

Kaiken, mitä tiedän autoista, olen oppinut mieheltäni. Nykyään yllätän välillä itsenikin tunnistamalla vastaantulevan automerkin, mallinkin toisinaan. Pystyn lisäksi sanomaan, kuka tutuista ajaa minkäkin merkkisellä ajopelillä. Aiemmin määritelmä oli tasoa "sellainen pieni ja sininen". 

Automaailma osaa silti yllättää ja ihmetyttää. Coupé on kaksiovinen automalli, sen tiedän ja sillä tiedolla olen pätenyt, kunnes eilen opin, että coupé voi olla myös viisiovinen! Mitä? Jos coupé tarkoittaa kaksiovista autoa, miten kyseisen nimen alle voi laittaa myös viisiovisen version?

Myöskään automallien numeroinnissa ei ole mitään järkeä. Audi A3 vastaa kooltaan BMW:n 100-sarjaa. Audi A4 on samankokoinen kuin BMW:n 300-sarja. Ja niin edelleen. Näin naisena  minunlaisenani naisena en voi olla ihmettelemättä, mikseivät numeroinnit voi olla yhteneväiset eri automerkkien kesken? Kuinka paljon kätevämpää, muistamisen helppoudesta puhumattakaan, olisi pitää numeroinnit samantyylisinä! Ei kuulemma voi. Jokaisella merkillä ja mallilla on historiansa. 
Selvä. 

Entä nämä kirjaimet sitten. Audilta löytyy mainitsemani A-sarjan lisäksi  S-sarja, RS-sarja, Q-sarja ja tietysti TT:t ja huippuna R8. BMW:ltä löytyy 100-sarjan lisäksi 200-, 300-, 400-, 500-, 600-, 700- ja 800-sarjat ja I-sarja. "Niin, ja tietysti M-sarja, X-sarja ja Z-sarja!", huutelee tuo mieheni tuolla. 
Niinpä. Niinpä tietysti.

Tässä vaiheessa voin todeta kikattavani kippurassa samalla, kun nostan hattua autoihmisille, sekä miehille että naisille. Millä ihmeellä te muistatte kaiken tämän puhumattakaan mallien tunnistamisesta?!?

Lisäksi opin, että auton valinnan on perustuttava järkisyihin. Mihin tässä kohtaa on unohdettu käsite "kohtalon määräämä", kysynpähän vain. Istuessani yhden koeajettavan auton etupenkillä tutkimassa teknisiä tietoja, tajusin, että meidät ja allamme rullaava auto oli tarkoitettu yhteen. Kuka voisi jättää huomiotta niinkin tärkeät tosiasiat kuin että auto oli otettu käyttöön minun nimipäivänäni ja katsastettu viimeksi samana päivän kuin meidät vihittiin! Totally meant to be!!! Paitsi, että kuulemma ei. 


Lopuksi haluan todeta, että oikeasti nautin autokaupoissa kiertelystä. Varsinkin, jos kierros päättyy sisustusliikkeeseen, jossa voin todeta olevani taas omalla maallani ;)

Ps. Emme ostaneet minkään sarjan mitään autoa vaan ajoimme takaisin kotiin omalla rakkaalla menopelillämme. (Onhan tunnesuhteen luominen autoon kuitenkin ihan sallittua ja normaalia, onhan?) 


2 kommenttia:

  1. Johanna - Kaikkea kaunista28. syyskuuta 2016 klo 9.14

    Mä tiedän mistä automallien numerointi/nimeäminen johtuu. Arvaapa vaan kuka ne nimet on antanut? Miehet. Eivät naiset koskaan antaisi noin epäloogisia nimiä. ;)

    VastaaPoista
  2. Saattaapi hyvinkin olla... ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.