lauantai 17. syyskuuta 2016

Koukussa

Perjantain ja lauantain välinen yö kello 0.40:
Kaksi tuntia aiemmin tehty päätös nukkumaan menemisestä otetaan vihdoin käytäntöön. Silmät ristissä, pitkien haukotusten saattelemana siirryn lopultakin peiton alle jo sikeässä unessa nukkuvan mieheni viereen. Koirakaan ei jaksa enää kuin raottaa toista silmäänsä. Silti tekisi mieli tehdä se kuuluisa "vielä yksi rivi".

Lauantaiaamu kello 6.50:
Nukuttaako vielä? (Haukotus...) Eipä taida uni enää tulla. (Pitkä haukotus, silmiä painaa...) Juu, ei väsytä, taas jatkamaan! Kumarrun ottamaan neuletyön sängyn vierestä, jonne olin sen yöllä varmuuden vuoksi jättänyt, jos uni ei vaikka olisikaan heti tullut. Näin siinä aina käy, kun aloitan uuden neuletyön. En malttaisi tehdä mitään muuta, edes nukkua. Koukutun täysin. Sama käy kyllä monesti hyvän kirjankin kanssa. Tekisi mieli lukea vielä yksi sivu. 

Tällä hetkellä työn alla on villatakki, johon bongasin ohjeen Kalastajan vaimon blogista. Kesti useamman viikon, ennen kuin sain villatakkiin tarvittavat langat. Ne kun oli myyty loppuun lähes kaikkialta, Norjassakin, kuulemma. Erään lankaliikkeen omistaja kertoi, että niin käy monesti, kun Kalastajan vaimo -blogin kirjoittaja Johanna julkaisee uuden neuleohjeen. Eikä ihme, Johannan ohjeet ovat kivoja ja useimmiten sellaisia, että tällainen ei-niin-kovin-taitava-neulojakin pystyy ohjeesta suoriutumaan. Viime syksyn ja talven aikana tein yhdellä aiemmista ohjeista kaksi villatakkia, mustan ja harmaan. Toinen harmaa on nyt siis valmistumassa, mutta iiiihan eri sävyinen... ;)Aamuhetkeni näytti siis tänään tältä. Aika ihanaa, sanoisin. Oli vielä hämärää, kun aloitin ja sain neuloessani seurata päivän valkenemista. Ei kiirettä mihinkään, päivän sovittuihin suunnitelmiin oli vielä aikaa. Koira kävi välillä tuijottelemassa, että oletkos ihan pöhkö. Olenhan minä. Täysin neuloottinen :)4 kommenttia:

 1. Onpa ihanat hämykuvat! Saat toden totta antaa pari vinkkiä kun nähdään :). Tämä oli kiva kirjoitus, ja olen aina ihaillut itse tekeviä ihmisiä. Oli niin mukavaa, kun tulitte tänään pistäytymään! Hyvää viikonloppua, Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit, kauniista sanoistasi ja mukavaa sunnuntaita sinullekin! Nähdään!

   Poista
 2. Johanna - Kaikkea kaunista18. syyskuuta 2016 klo 9.41

  Hienot kuvat, aamun sininen hetki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna :) Ehkä vähän liiankin sininen... Nimim. "Asetuksia opetellessa" ;)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua.