maanantai 8. elokuuta 2016

Reissuaakkoset

Tämän kesäloman viimeinenkin reissu on nyt takanapäin. Oli huippukivaa! Tässä hieman matkakuulumisia aakkosjärjestyksen muodossa. 

A=auto
Matkasin ensi kertaa autolautalla. Iloitsin kyseisen matkustusmuodon helppoudesta: matkatavaroiden määrästä ei tarvinnut murehtia, kun laukut kulkivat koko matkan autossa, eikä niitä tarvinnut roudata ympäriinsä varsinkaan laivassa. 
Lisäksi miehet olivat kahtena päivänä ajamassa radalla, joten siksikin auto saa ihan oman kirjaimensa :)

B=biitsi
Ranta ja sen valkoinen hiekka eivät ole turhaan kuuluisia. Kaunista! Ja rantaviivaa riittää!C=chick lit
Kesä ja kevyet "hömppä"kirjat kuuluvat yhteen. Reissussa pitää aina olla kirja mukana. Joka päivästä löytyy hetki, jolloin on kiva ottaa kirja esiin. Sen totesin, kun mukana ei ollutkaan mitään luettavaa...

D=Darude
Se ainut, jonka esiintyjäkaartista tunnistin (ks. kohta W)

E=Eckerö Line 
Lautta, joka kuljetti meidät turvallisesti sinne ja takaisin. 

F=fillarit
Me naiset valitsimme rauhallisemmat kulkupelit allemme. Vuokrasimme hotellilta fillarit ja kiersimme niillä kaupungin katuja. Loistava tapa tutustua uuteen paikkaan! 
G=gorilla
Kun valitsee matka-ajankohdakseen tietyn viikonlopun, voi kaduilla nähdä hyvinkin erilaisiin asuihin pukeutuneita ihmisiä. Gorillalla oli seuranaan ainakin leijona ja seepra (ks. jälleen kohta W).

H=huivi
Katse alkaa vääjäämättä kääntyä kohti syksyisempiä kelejä. Siitä todisteena lämmin huivi, joka lähti matkaani Port Arturin ostoskeskuksesta. 

I=ikävä
Ikävä on matkaseuralaisena aina silloin, kun koiramuruamme ei voi ottaa mukaan reissuun. Onneksi Supparilla on hyvä hoitopaikka, jossa kaikki oli sujunut hienosti jälleen kerran <3

J=juoksulenkki
Harvemmin sitä saa juoksulenkillä yhtä paljoa kirittäjiä tienvarsille kuin mitä saimme toissapäivänä. Kiitos, festarijengi, you rock! 

K=krokotiilit
Minä ainakin päätän uskoa sitä kylttiä, jonka mukaan rannassa olevassa rämeikössä asuu pieniä krokotiileja, joita pitää varoa, eikä saa syöttää. Miehet, älkää naurako!
L=lehmät
Rannan asukit, missä te nukutte?M=mojito
Toisen join alkukesällä Kroatiassa, toisen tällä reissulla. Kiva kesädrinkki. 


N=nauru
Koko reissu oli kyllästetty hauskoilla hetkillä. Ihana voida nauraa vatsansa kipeäksi. 

O=Oreo
Tosi kivan ravintolan, Lime loungen, suklaiseen jälkiruokaan oli keksitty loistoidea, jonka aion sumeilematta varastaa. Murskaamalla Oreo-keksin pieniksi murusiksi saa aikaan ei niin tyypillistä, näyttävää, MUSTAA keksimurua!


P=Pärnu
Matkakohteemme. Kaunis ja hieman suurempi kaupunki kuin etukäteen kuvittelin. 

Q=quiet
"Kuuntele! Hiljaista. Hiljaisempaa kuin kertaakaan neljään päivään.", totesi mieheni, kun kotiin palattuamme ajoimme autotalliin. Hiljaisuuden puutteen syy, ks. kohta W.

R=rupattelu
Pitkästä aikaa saimme rupatella hyvän ystävän kanssa kaikessa rauhassa. Fillaroidessa, hyvän ruoan ääressä, juoksulenkillä, porealtaassa, kaikkialla juttu luisti. Luksusta. 

S=spa
Hotellissamme oli kylpyläosasto, johon oli mukava päästä rentoutumaan. 

T=tossut
Joko olet kuullut Skecherseistä? Näin kyseisen merkin tossut eka kertaa Kroatiassa ja ihastuin. Nyt bongasin merkin liikkeen paikallisesta ostoskeskuksesta. Mukaan lähti kolmet ale-löydöt, yhdet miehelle, kahdet itselle. 
Niistä myöhemmin lisää. 

U=uni
Unen merkityksen huomaa parhaiten vasta, kun ei saa nukuttua. Syy löytyy arvaapas mistä kohdasta ;)

V=Villa Ammende
Upea ravintola, jossa illastimme ensimmäisenä iltana. Paikka, jolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia. 
W (lopultakin!)=Weekend festival
Kyllä, se oli männä viikonloppuna Helsingin lisäksi myös Pärnussa. Kymmeniätuhansia nuoria juhlimassa basson jytkeessä. Ja festarialue TODELLA lähellä hotelliamme. 

X=xylitol
Hammastahnassa pitää olla xylitolia, totean minä, joka unohdin myös hammastahnan kotiin ja käytin reissun ajan korvaavaa tuotetta. Kotiin tullessa pesin ekana hampaat. 

Y=ystävät
Onnea ovat ystävät, joiden seurassa saa olla oma itsensä <3

Z=zippi
Sekä me matkaajat että koira eilen illalla. 

Å=åtit
Äta, äter, åt, har ätit. Voi että, me söimme! Usein, kaunista ja hyvää! 
Ä=älyttömyys
Paikallisten liikennekulttuurissa on toivomisen varaa. Jestas, mitä ohituksia! Ryhmittymiskaista ei ole yhtäkuin ohituskaista!!

Ö=ötökät
Ihme öttismönkiäiset, jotka kiipeilivät pitkin hotellihuoneen seiniä. Väitän, että olivat paossa lähirämeikön krokotiileja!! ;)

Lisää matkastamme voit lukea ihanan ystäväni Kaikkea kaunista -blogista https://homeatbeach.blogspot.fi/?m=1


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.