perjantai 6. toukokuuta 2016

Kun mies kompostinkin puhalsi

Heipat tämän viikon toisesta, siitä varsinaisesta, perjantaista! 
Keskiviikko tuntui aivan perjantailta helatorstaivapaan vuoksi. Tänä aamuna pää oli selvästi epävarma siitä, eletäänkö maanantaita vai perjantaita, koska eilen oli vapaa ja huomenna on vapaa! Vähemmästäkin menee sekaisin, mutta väliäkös sillä, koska aurinko paistaa ja tänään ON perjantai :)

Eilisen vietimme kesäpaikallamme talkoiden merkeissä. Lähdimme matkaan heti aamulla tarkoituksenamme palata suht hyvissä ajoin iltapäivällä kotiin. Niin siinä kuitenkin kävi, että kotiuduimme vasta iltakuudelta, koska emme yksinkertaisesti malttaneet lähteä aiemmin.


Saimme siistittyä pihan ja rannan hienoon kuntoon. Kuuden hengen voimin lehdet, risut ja muut roskat tuli haravoitua ja raahattua kompostiin hyvässä tahdissa. Mieheni kokeili ensimmäistä kertaa lehtipuhallinta meidän muiden kerätessä lehtiä perinteisempään tyyliin. Sellaisetkin paikat, joita ei keväisin yleensä siivota, tuli puhaltimella putsattua. Jopa kompostin reunat ovat nyt siistit ;) Lehtipuhaltimesta tuli siis heti hitti, eikä syyttä, kyllähän se nopeutti toimintaa. Silti en suostu täysin luopumaan haravoinnista, koska se on oikeasti mukavaa! 


Koiraneiti oli sitä mieltä, että kivileikkien, pallon/kepin hakemisen ja riehakkaan juoksemisen välissä kaikkein mukavin huilipaikka on lehtien roudaamista varten levitetty pressu. Siihen se järjesteli petiä aina sopivan tilanteen tullen. Sisätiloja emme vielä siivonneet, sen aika on seuraavalla kerralla. Pikkumökin kävin kyllä tuulettamassa ja hetken fiilistelin ajatuksella, että täällä ollaan taas eli pian on kesä!Anopin tekemän lasagnen ja muiden herkkujen ilmestyessä pöytään iskimme hanskat naulaan ja söimme porukalla herkullisen, myöhäisen lounaan. Kotiinpaluun jälkeen fiilis oli kiteytettynä tämä:Ja katsokaas, minkä aarteen meri oli kuljettanut mökkirantaan ja minä kotiin:


Onko vähän hieno?! Tuolla se nyt kuivuu parvekkeella ja odottaa, että keksin sille paikan. Paras olisi keksiä, sen verran mielenkiintoinen oli mieheni ilme, kun ilmoitin roudaavani rungon kotiin... ;)

Iloista, aurinkoista viikonloppua!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.