maanantai 4. huhtikuuta 2016

Sunnuntain sulostuttajia

Piti kirjoitella jo eilen, mutta päivä oli niin täynnä kaikenlaista, että kun lopulta oli aikaa istahtaa kirjoittamaan, sammahdin kuin saunalyhty.

Aamu alkoi yllätyksellä: nukuin yli kymmeneen! Mä en koskaan nuku yli kymmeneen! Siihen päälle vielä rauhallinen aamupala. Vähempikin olisi saanut suun hymyyn, vaikka ulkoa kurkkasikin sadesää. 

Aamiaisen jälkeen lähdimme käymään pitkästä aikaa N'avetassa ja Nokkosessa. Herkuttelimme siellä maukkailla piirakanpaloilla (mun all time favourite on parsa-fetapiirakka) ja kanelikierteen puolikkailla. 

Kotimatkalla poikkesimme läheiseen puutarhamyymälään, tarkoituksenani oli ostaa kevään ensimmäiset parvekekukat, perinteisesti helmililjat. Yllätyksekseni kaikki myytävänä olevat yksilöt olivat jo ylikukkineita! Tarjolla oli kyllä orvokkeja kaikissa sateenkaaren väreissä. Nyt jo? Meidän molempien mielestä orvokkikausi alkaa aikaisintaan vappuna, joten parveke saa nyt sitten olla vielä kolmisen viikkoa ilman kukkia. Ostin kuitenkin pikkuruisen kodinonnen tuomaan väriä makuuhuoneen lipaston päälle. Saa nähdä, miten pikkuinen siellä pärjää...Kotona odotti kaksi vaihtoehtoa: sunnuntai ja sadesää houkuttivat päikkäreille, toisaalta teki mieli leipoakin. Valitsin jälkimmäisen. Halusin leppoisan sunnuntaifiiliksen kuitenkin vielä jatkuvan, joten päädyin helppoon ja lähes idioottivarmaan vaihtoehtoon. Tunnistatkos tämän?


Peltillinen mokkapaloja odottamassa leikkaamista :) Osan söimme, osan pakastin, osan veimme maistiaisina naapureille. 

Nike Air Freet saivat kyytiä, kun lähdimme vielä illalla tekemään juoksulenkin. Ihanaa, kun pystyin hengästymään ilman, että henki salpautui. Tossuostoksille joudun kyllä lähtemään. Freet sopivat kävelyyn ja ovat kevyen painonsa vuoksi ihanteelliset mukaan otettavat esim. kaupunkilomalle. Juoksutossuiksi niistä ei ainakaan mun yli- ja alipronaatiojaloille ole. 

Ja kun niistä sulostuttajista kerran oli kyse, niin mainittakoon vielä yksi koiraneito, joka sulostutti eilistä päivää jokapäiväiseen tyyliinsä. Hänelläkin oli varsin leppoisa sunnuntaifiilis. Tätä kirjoittaessani Supparin meno tosin on hieman toisenlaista. Äsken tarkistin, irtosiko parvekkeen ovi saranoiltaan, sen verran innolla hän syöksyi isäntäänsä tervehtimään ;) 

Uusi viikko siis avattu, maanantai töiden osalta plakkarissa. Nyt pieni huili ja sitten pesulareissulle, olo- ja vierashuoneen matot huutavat kunnon pesua. Niitä juoksutossujakin taidan käydä katselemassa...

Mukavaa maanantai-iltaa!


2 kommenttia:

  1. Voi mikä suloinen karvakorva kuvissa köllötteleekään! ♥_♥

    VastaaPoista
  2. ❤️ meidän oma koiraneitokainen ❤️

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.