perjantai 8. huhtikuuta 2016

21-07

Minä olen somekoukussa ja päättänyt tehdä asialle jotakin. 

Seuraavan parin viikon ajan pysyn poissa blogeista, Instagramista, Facebookista, WhatsAppista, Messengeristä joka päivä sunnuntaista torstaihin klo 21-07 välisen ajan. Viikonlopun annan itselleni vielä armoa, mutta tarpeen tullen pyhitän myös perjantai- ja lauantai-illat somevapaiksi. 

Aloitin lakon toissapäivänä. Ensimmäinen ilta sujui ongelmitta, koska olin töiden jälkeen notkunut somessa luvattoman paljon. Eilinen iltapäivä ja alkuilta sen sijaan kuluivat siivotessa ja leipoessa, rauhoituin sohvalle vasta klo 20.54. Mitenkö muistan ajan niin tarkkaan? No siten, että tajusin sillä hetkellä olevan tasan kuusi minuuttia aikaa somettaa! Miten muka ehtisin kaiken tarpeellisen?!? So much to see, so little time! Kahlasin läpi välttämättömimmät eli kivoimmat blogit ja Instan. 

Kuusi minuuttia meni liian nopeasti ja lopun iltaa olinkin sitten kuin kissa pistoksissa; tartuin puhelimeen yhä uudestaan vain muistaakseni, että ei enää. Kerran retkahdin, myönnän, luin 
ystäväni lähettämän WhatsApp-viestin.


Lopulta menin ajoissa sänkyyn lukemaan. Kirja oli hyvä ja vei mennessään, silmiä alkoi mukavasti painaa jo kymmenen aikaan. Sammutin valot ja nukahdin heti. Heti. Minäkin pystyn siis siihen, edelleen. 

Sinisen valon vaikutus uneen, siinä saattaa siis olla perää...

Tulevina iltoina mulle ehkä selviää myös se, mitä mä tein ennen somea.  

4 kommenttia:

 1. Hyvä idea, taidan itsekin kokeilla, tosin whatsuppia aion käyttää eräästä syystä....

  VastaaPoista
 2. Hyvä idis myös lapsiperheen äidille kun tuntuu että silloin kun pääsee sohvalle istumaan klo 22 niin kaikki fb, insta ja blogit pitää käydä lukemassa.. Siinä menee tunti jos toinenkin...ja aamulla on niin väsynyt, kun sen ajan olis voinut käyttää käsitöiden tekemiseen esim...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muuten aikaisemmin eksynyt sun blogille, kuinka kauan olet tätä pitänyt? Ihania juttuja! Nostan hattua että jaksat kirjoittaa, mie vain jaksan lukea mukavia blogeja!

   Poista
 3. Kivaa, Olivia, että eksyit nyt 😊 Oon kirjoitellut vuoden verran.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.