torstai 17. maaliskuuta 2016

Pataleipää parhaimmillaan


Leipä on aina ollut mulle se helppo ja herkullinen, mieluisa, nopea välipala. Valitsen lähes aina ruisleivän, se kun on terveellisempi vaihtoehto. Joskus on kuitenkin ihana herkutella vaalealla leivällä. 

Eilen kokeilin työkaverini antamaa pataleivän ohjetta. Aiemmat kokemukseni pataleivistä eivät ole olleet kovin positiivisia, mutta tällä ohjeella teen toistekin. Mieheni oli jopa sitä mieltä, että meillä herkutellaan tästä lähin pataleivällä joka sunnuntaiaamu :) Ja mikä parasta, leivän valmistaminen voisi tuskin olla helpompaa. 

Tein taikinan jo edellisiltana valmiiksi ja annoin sen nousta kelmun alla lähes vuorokauden. Ennen uuniinlaittoa pyöräytin leivän jauhoissa ja nostatin vielä liinan alla puolen tunnin ajan, sen hetken, kun uuni kuumeni. 


Leipä paistui uunissa 225 asteessa yhteensä 45 minuuttia. Ensimmäiset puoli tuntia padassa oli kansi päällä, viimeiseksi vartiksi se otettiin pois, jotta leipä sai kauniin ruskean värin. 
Ongelmaksi koitui vain se, etten meinannut millään malttaa odottaa leivän jäähtymistä :) Leipä oli lämpimänä, ja sen jälkeenkin, kuin leipomosta ostettu: rapea kuori, juuri sopiva rakenne ja herkullinen maku. 

Sunnuntaiaamua ja lämmintä leipää odotellessa. Kokeiluversiosta taitaa nimittäin olla vain muruset jäljellä... 


6 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa minua.