torstai 4. tammikuuta 2018

Kymmenen tapaa tappaa treenimotivaatio -sarja alkaa: 1. Aloita siitä, mihin viimeksi jäit


Tänään alkavassa sarjassa kerron omakohtaisia kokemuksia siitä, miten uudelleen heränneen treenikärpäsen pureman saa varmimmin parannettua. Kuinka pitää huoli siitä, ettei treenimotivaatio säily muutamaa päivää, enintään muutamaa viikkoa kauempaa vaan lopahtaa tasaisen varmasti?

Sarja on totuudenmukainen, sisältää otteita elävästä elämästä. Juttuja on höystetty hippusella hurttia huumoria ja kunnon kauhallisella vahvaa itseironiaa. Pyydän siis saada huomauttaa, että tarkoitukseni ei missään nimessä ole provosoida kirjoituksillani ketään. Jos joku/jotkut kymmenestä kohdasta kolahtavat, tuntuu, kuin kirjoittaisin juuri sinun epäonnistuneesta treenikaudestasi, muistathan, että olen kokenut saman itse. Huomautan myös, ettei juttusarja koske niitä treenaajia, joille liikunta on elämäntapa. Parhaiten samaistut tulevaan, jos edellisestä kunnon treenistäsi on vähintään puoli vuotta aikaa. Toki sinä aktiivitreenaajakin saat seurata juttusarjaa, ilman muuta ja mielellään! Ehkä pystyt kuvittelemaan tilanteen, ehkä olet ollut siinä joskus itsekin.

Oletko valmis? Sitten aloitetaan:

1. ALOITA SIITÄ, MIHIN VIIMEKSI JÄIT

Joulukinkut ja -kalkkunat on syöty, vuodenvaihteen kohmeloista selvitty. On aika lunastaa tehdyt lupaukset! Ei siis muuta kuin salille, juoksemaan, ladulle, kuka mihinkin.

Muistele, mitä viimeksi teit kyseisessä paikassa ollessasi ja toimi täsmälleen samoin. Jos askelkyykkyjä pumpatessasi latasit painotangon päihin 15 kiloa kumpaankin, älä missään nimessä vähennä. Koska nyt treenataan!

Oleta, että juoksu kulkee yhtä kevein askelin kuin viime kesäkuussa, eivätkä sykemittarin ensimmäiset piippaukset jo tossuja jalkaan sitoessasi ole todennäköisesti merkki yhtään mistään.  

Luota myös siihen, että reisilihaksesi (ja hermosi) kestävät, vaikka latu on nollakelin ja juuri alkaneen vesisateen vuoksi niin liukas, ettei pitoteipeistä ole mitään hyötyä. Sanonta siitä, kuinka ainoa huono treeni on se, joka ei koskaan edes alkanut, lohduttakoon.

Kaikki kehitys alkaa siitä, että poistuu omalta mukavuusalueeltaan. Älä mieti sen enempää vaan usko vahvasti, että sillä tarkoitetaan juuri sitä, mitä olet tekemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.