lauantai 7. lokakuuta 2017

Himistely on virallisesti alkanut!


Himistely, himinöinti. Sanat, joita ei muutama vuosi sitten vielä sanavarastostani edes löytynyt. Väittäisin niiden olleen ihanat Noorat, jotka sen sinne lisäsivät. Ensimmäistä kertaa eilen aamulla huomasin sen korvaavan mielessäni termit tunnelmointi ja fiilistely.

Eilisestä aamusta muodostui tämän syksyn ensimmäinen varsinainen himistelyhetki. Monet parhaista jutuista tulevat vastaan sattumalta, niin tämäkin. Harmittihan se aluksi herätä aamulla neljän aikaan, mutta etsin asiasta ne positiiviset puolet: ensinnäkin oli perjantai ja viikonloppu edessä. Mahdollisuus pidempiin uniin aukenisi siis heti seuraavana päivänä. Kuva kynttilöiden valaisemasta pimeästä aamusta sohvalla teekupin ja kutimen kanssa piirtyi silmiini, joten päätin siirtää kuvat teoiksi. Kohta jo istuinkin pikkukoiran kanssa sohvalla, hän luun kanssa herkutellen, minä sukkapuikkoja kilistellen. Toki ennen sitä kävimme pikku kävelyllä viileässä, mutta kauniissa syysaamussa.

Reilun tunnin kuluttua isompikin koirista hipsi seuraamme ja nukahti syliin lähes samantien. Pienempi otti mallia ja sammahti päivän ekoille päikkäreille ennen kuutta. Ainut, joka ei moisesta ihanuudesta voinut vielä eilen jäädä nauttimaan, olin minä. Aamuvalmistelut, kävellen kuljettava työmatka ja kahdeksalta alkava työpäivä varmistivat sen, että aikataulut pysyivät aikaisina. Silmiä painoi koko päivän, myönnettäköön, mutta koiramurujen kanssa vietetty aamuhetki oli sen verran ihana, että olen valmis samaan vielä monesti alkavan pimeän jakson aikana <3

Aloittamani sukka jää parittomaksi, se ei todennäköisesti pääse koskaan varttaan pidemmälle. Lankarullan loppu, jonka hämäränhyssyssä valitsin, oli suhteellisen jännän väristä, mistä lie lankakoriini löytänyt. Uutta rullaa en ihan helpolla varmaan löydä, eikä haittaa. Sukkaparin valmistaminen kun ei suinkaan ollut se tärkein asia. Himinöinti on parin tai muutaman tekijän muodostama ihana kokonaisuus eri aistein koettavia juttuja.

Vai millaisena sinä koet himistelyn?2 kommenttia:

  1. Ihanaa himistelyä :) Olikin itselleni aivan uusi sana. Aika ihana sana, jotenkin suloinen :) Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, ihanaa syysviikkoa! Himistely on tosiaan jo sanana pehmoinen ja lämpöinen, juuri sellainen kuin se tunnekin :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa minua.