tiistai 19. syyskuuta 2017

Mökkimatkan must visit

Yhden naisen mökkiviikonloppuni oli menestys! Kiitos siitä kuuluu monelle tekijälle: miehelleni, ystävilleni, sattumille, pimeydelle, Nokkosen ja N'avetan naisille. Ehkä myös heräilevällä ylitä itsesi -asenteella oli sormensa pelissä. Kaikkiin näihin palaan vielä, mutta aloitetaan mökkimatkan varrelta. 

Tunnethan jo Villa Nokkosen ja Leipomokahvila N'avetan Sipoossa? Jos et vielä ole poikennut, lähdehän käymään vaikka heti tulevana viikonloppuna, ellet arkipäivisin ehdi. Nokkosen ja N'avetan viikonloppuaamujen tunnelma on aivan omaa luokkaansa ja jos sääennuste pitää paikkansa, eli sekä lauantaina että sunnuntaina paistaa aurinko, ei parempaa paikkaa päivän aloittamiseen voi valita. N'avetan suojaisalla terassilla tarkenee nautiskella aamukahvista samalla, kun herkuttelee suolaisella ja/tai makealla herkulla. Ja valinnanvaraa riittää! Tunnelmalliset sisätilatkaan eivät ole huono vaihtoehto, jos sää sattuukin olemaan pilvisempi tai terassi täynnä. 

Suloinen Villa Nokkonen puolestaan kätkee sisäänsä kaikenlaisia ihania sisustusjuttuja sun muuta. Yllä vain muutama kuva esimerkkinä siitä, mitä pikkuisen mökin uumenista viime viikonloppuna löytyi. Monenlaista uutta on lisäksi tulossa. Kannattaa siis ehdottomasti kurkata myös tästä ovesta sisään.

Nokkonen ja N'avetta ovat olleet osa lähes jokaista mökkireissuamme jo pitkään. Liikkeiden omistajat ovat vuosien varrella tulleet tutuiksi ja onkin ihana vaihtaa uusimmat kuulumiset aina, kun tavataan. Edellisestä kerrasta oli nyt päässyt kulumaan pidempi aika kuin koskaan, kiitos uuden perheenjäsenemme. "Missä vauva?" olikin ensimmäinen lause, jonka Nokkoseen astuessani kuulin. Kerrottuani olevani matkalla all by myself, esiteltyäni vinon pinon hauvavauvakuvia ja luvattuani napata hauvelin ensi kerralla kainaloon, sain anteeksi ;)

"Onhan sulla kauniit villasukat? Kynttilöitä? Herkkuja?" varmistelivat N'avetan naiset, kun kuulivat suunnitelmastani viettää kaksi kokonaista päivää YKSIN mökillä. Kynttilät ja villasukat löytyivät jo laukustani, N'avetan ihana korvapuusti ja jogurttileivos lähtivät mukaani täydentämään herkkuosastoa. Edes kuvia en tajunnut herkkutiskistä ottaa, sen verran antaumuksella uppouduimme fiilistelemään mökkiajatuksia. Naiset käskivät soittaa heille, jos alkaisin illan, ja pimeyden, tullen empiä ideani toimivuutta ja päättäisinkin suunnata kotiin. Lupasin tehdä parhaani, jotta heräisin seuraavana aamuna hyvin nukutun yön jälkeen mökkisängystäni. 

Voitte siis vain kuvitella, kuinka hyvillä mielin lähdin jatkamaan matkaa herkkujeni kera. Niin, ja hortensian oksan, koska jokaisen yhden naisen mökkiviikonlopun kahvipöydästä on löydyttävä kukkia. Eivätkä koiratkaan jääneet unohduksiin, kuten eivät koskaan N'avettareissulla. He löysivät seuraavana päivänä kotiuduttuani laukkuni uumenista heille tarkoitetut luut välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.