lauantai 23. syyskuuta 2017

Ei alkuperäisen unelmatortun voittanutta


Kaavoihinsa kangistumistako, joustamattomuutta vai kenties muutosvastarintaa? Vai liekö yksinkertaisesti tottumiskysymys? Mene ja tiedä, mutta sen tiedän, että kun kyse on unelmatortusta, on sen oltava tietynlainen!

Suklaakääretorttu, unelmatorttu, kääretorttu... Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja lista on loputon, kun ohjetta lähtee netistä etsimään. Siispä leipomisesta minua paremmin tietävät lukijani: onko kääretortulla ja unelmatortulla jokin ero? Onko unelmatorttu kääretortusta se suklainen versio, jossa on voikräämitäyte?Palatkaamme tässä kohtaa ajassa muutama kuukausi taaksepäin, keskikesän juhlaan. Juhannuspäivänä saimme vanhempani meille kylään. Makea herkku, jota päätin heille valmistaa, määräytyi sen mukaan, mikä on kyseisen päivän sankarin herkku. Isäni nimipäivää vietetään juhannuspäivänä ja jos jostakin niin unelmatortusta hän on aina pitänyt. Meidän muiden lisäksi siis ;)

Edellisen unelmatorttuni leipomisesta on vuosia, eikä minulla ollut hajuakaan, mistä kansiosta/vihon välistä sen parhaan reseptini löydän. Googlen puoleen käännyttyäni yllätyin. Lähes jokainen unelmatorttuohje sisältää nykyään jotakin "ylimääräistä"! Jos itse taikinaan ei ole lisätty vähintään karkkirakeita niin voikräämiä on ainakin jatkettu jollakin "terveysvaikutteisella" ainesosalla. Aika jännä!

Enkä nyt siis tarkoita, etteikö erilaisia variaatioita saisi olla. Toki saa! Jotakin jokaiseen makuun. Eikä herkkujen keventäminenkään haitaksi ole. Ihmetykseni herätti lähinnä se, että pelkistetyn ohjeen löytäminen oli niin työn ja tuskan takana. Lopulta se löytyi kuin löytyikin, yläasteaikaisen köksänkansioni uumenista nimittäin :) 
Tässä se sullekin, jos haluat kokeilla tänä vikonloppuna jotakin älyttömän hyvää, sitä alkuperäistä ja oikeaa ;)


UNELMATORTTU

Pohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat  ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden joukkoon.
3. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle peltille tasaisesti.
4. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 7-10 minuuttia.
5. Kumoa sokeroidun voi- tai leivinpaperin päälle.
6. Jäähdytä.

Täyte:
100 g voita
1/2 pakettia tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa valkoiseksi vaahdoksi ja
levitä tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle.
Kääräise rullalle.


Miten sulla, onko tämä tällainen se ainut oikea unelmatorttu?

Terveisin
Herkkulakkolainen...

2 kommenttia:

  1. Unelmatorttu on se suklainen versio, eikä sinne laiteta mitään hilloja, rakeita eikä muitakaan hömpötyksiä. Kyllä jossain sentään pitää perinteitä kunnioittaa! Heh. En ole leiponut tuota, hm. ehkä 25 vuoteen, joten josko nyt olisi aika?

    VastaaPoista
  2. Kyllä, nyt alkaa olla ehdottomasti aika. Jos tehdään niin, että minä leivon siemennäkkäriä, josta kirjoitit blogissasi ja sä teet tätä vähemmän terveellistä vaihtoehtoa? Tasapaino on hyvä olla ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.