perjantai 9. kesäkuuta 2017

Pikavauhtia lomamoodiin

Ei Rooma, ei New York, ei Cavtatkaan vaan tänä vuonna Tampere!

Totesin jo vuosia sitten, että minulle toimivin tapa siirtää itseni loma-asetuksille on pakata laukku, ottaa ja lähteä. Irtautua heti loman alettua totutuista kuvioista ja maisemista, siitä tutusta arjesta, niin ihanaa kuin se onkin. Ei siis ole sattumaa, että viime vuosina tekemäni kesälomareissut ovat lähes täysin ajoittuneet alkukesään. Suvivirren viimeisten sointujen päätyttyä on ajatuksilla ollut välittömästi uusi kohde. 

Tänä vuonna veljeni yllärisynttärijuhlat sanelivat kohteen sijainnin. Ei tarvittu passia, ei lentokonetta, ei tuntikausien selailua matkatoimistojen nettisivuilla. Tarvittiin vain yksi parituntinen autossa. Paljaat varpaat, huoltsikan eväät, liian lujalla soiva musiikki. Lomamood odotti niinkin lähellä kuin Tampereella!

Synttärisankarin yllättäminen onnistui sataprosenttisesti! Vietimme kivan lauantaipäivän kauniissa järvimaisemissa. Muu porukka juhli pikkutunneille asti, me ajoimme nukkumaan vähän rauhallisempaan paikkaan. Vanhuuttako vain vaiko loppukevään kiireiden aiheuttamaa väsymystä? Siitä voimme keskustella ;)


Arjesta muistutti sunnuntaiaamuna enää vain aikainen heräämisaika. Sisäinen kello oli jo kuuden aikaan sitä mieltä, että rise and shine, ja hyvä niin. Mikäs oli noustessa ja lähtiessä aamulenkille, kun aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja ajatuksiin hiipi säännöllisin väliajoin kolme sanaa: MULLA ON LOMA. 

Vietimme koko päivän ulkona. Taisin ihan pikkasen rakastua Tampereeseen. Kävelimme ympäriinsä, juttelimme hyvin ei-suomalaiseen tyyliin vieraiden ihmisten kanssa, istuimme kahviloissa, söimme torikojulounaan. Mihinkään ei ollut kiire, mitään ei tarvinnut tehdä. Jopa suunnittelemani shoppailukierros jäi odotettua lyhyemmäksi ja rahaa kului tasan nolla euroa. Kuka malttaa kiertää kauppoja, kun ulkona odottavat kesä ja rakkaat?


Herätyskelloa ei tarvittu maanantaiaamunakaan. Maltoin hädin tuskin nukkua koko yönä! Yksi odotetuimmista päivistä oli aluillaan. Siitä lisää täällä blogissakin, kunhan asiat varmistuvat ja aikataulut selviävät. Vinkkinä kuitenkin, että siihen liittyy neljä tassua ja pikkiriikkinen hännänpää <3

Aurinkoista viikonloppua!2 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus Suvi! Olet näköjään täydellisellä lomamoodilla ja Tampere oli hyvä avaus pitkälle lomalle. Terkkuja 😍 Maarit

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Maarit ja ihanaa viikonloppua teille <3 Täällä tosiaan jo täydessä lomamoodissa! En enää kysy, että Mikä kesä vaan Mikä työ?! ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.