sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Aurinkoinen, ahkera äitienpäiväLämpöiset onnittelut kaikille äideille, omalleni eritoten. Toivottavasti päivänne on ollut täynnä pieniä ja suuria onnenhetkiä <3

Minä onnitteluhalailin äitini ja mummuni jo eilen, kun vietimme Raumalla siskoni valmistujaisia. Ajoimme illalla takaisin Helsinkiin ja tämän päivän vietimme anopin ja mieheni veljien kanssa kesäpaikallamme. Tarkoituksenamme oli juhlistaa anopin äitiyttä sekä mieheni syntymäpäivää samalla, kun rennosti teemme vähän kevättöitä. 

Aurinkoinen, lämpenevä sää, hyvä seura ja rento fiilis saivat aikaan sen, että koko piha on nyt valmis ottamaan kesän vastaan. Jos totta puhutaan, se ei ollut lainkaan tarkoituksemme! Olimme liikkeellä sillä asenteella, että vähän tänään, paremmalla aikaa loput. Ehkä juuri siksi tekemisestä puuttui pakonomaisuus ja homma sujui, ei ehkä ihan kuten leikki, mutta kuitenkin ilman hampaiden kiristelyä tai väsähtäneitä huokailuja. Pidimme huolen siitä, että taukoja oli tarpeeksi. Kukin vuorollaan istahti pressun päälle tai terassin portaalle sulkemaan silmät ja nauttimaan auringosta. Koiramurusemme käytti nämä hetket hyväkseen haastamalla keppileikkiin tai istahtamalla syliin. Lopun aikaa hän tietysti vahti, että hommat tulee kunnolla tehtyä ;)

Monen tunnin puutarhatöiden jälkeen ranta on siisti ja piha haravoitu. Suurta terassia reunustavalta kukkamaalta löytyi pieniä pionin alkuja ja vaikka mitä muuta suloista. Onhan niiden nyt ihan eri ottaa kevätsateet ja lämmittävät auringonsäteet vastaan, kun eivät enää piilottele kuivuneiden lehtien alla!
Päivän päätteeksi kilistimme päivänsankareiden kunniaksi ja söimme maukasta aurajuustopastaa. Kakkukahvijälkkärin jälkeen kaikki haukottelivat sen verran leveästi (koira nukkui sylissäni jo umpiunessa), että katsoimme parhaaksi pakata autot ja suunnata takaisin kaupunkiin, vaikka kesäpaikan auringonlasku kovasti houkuttikin. Ehtiihän noita katsella, kesä kun on vasta edessäpäin <3

Mietin juuri, että ehkä jo seuraavalla mökkireissulla vien kesäkukat mukanani ja istuttelen ne terasseille kauniisiin ruukkuihin. Jokohan silloin tarkenisi istua rannassa ilman toppatakkia... ;)


Lempeää alkavaa viikkoa sinulle!
1 kommentti:

Kommenttisi ilahduttaa minua.