tiistai 31. tammikuuta 2017

Pieniä muutoksia sisustuksessaOletko sinä yksi niistä, joiden sunnuntaiaamut alkoivat aikanaan Remontti-Reiskaa (Joka kodin asuntomarkkinat) ja myöhemmin myös Tila-ohjelmaa katsellen? Minä olen, ja niin on muuten myös mieheni. Edelleen on sunnuntaiaamuja, joina jompikumpi meistä selaa tv-ohjelmatarjonnan läpi, josko löytyisi edes jotakin vastaavaa. Jo silloin 1990-luvulla, ja edelleenkin, sisustusohjelmilla on minuun kumma vaikutus. Alan hyöriä ja pyöriä kotona kuin herhiläinen pientä fiksailtavaa etsien. Joskus pääsen vähällä, siirrän kirjapinon paikasta toiseen tai kannan kukkamaljakon eri huoneeseen, pyyhin ehkä vain pölyt. Aina ei ole ollut yhtä hyvä (lue: halpa) tuuri.

Edellismaanantai-iltana päämme sekoitti Suomen kaunein koti -sarjan jakso. Mistä se ajatus tarkalleen ottaen sitten lähti, sitä en pysty enää sanomaan. Toinen meistä ehdotti jotakin, johon toinen esitti vastaehdotuksen ja kas, kohta oli vierashuoneen pöydän virkaa toimittanut vanha ompelukone siirtynyt uuteen paikkaan! 

Kyseinen kohta olohuoneessamme, parvekkeen oven ja ison ikkunan välinen tila, on ollut mietinnän alla siitä lähtien, kun tänne muutimme. Unelmoimme takasta, joka siihen olisi mahdollista pystyttää. Ajatus on edelleen molempien päässä sellaisessa ehkä joskus -vaiheessa, koska emme kumpikaan ole miettineet ostavamme tyhjää kohtaa varten mitään uutta. Jouluksi pystytimme siihen kuusen ja ehkä siksikin se on näyttänyt nyt tyhjäksi jäätyään erityisen autiolta. Mutta eipä näytä enää! 

Tykkään tuosta vanhasta Husqvarnastani todella paljon. Ostin sen aikanaan kotiin, johon se ei oikeastaan edes mahtunut. Silti en hetkeäkään katunut ostopäätöstäni, en silloin, enkä sen jälkeen. Mustaksi maalatun pinnan alta kurkkii sieltä täältä kirkkaankeltainen väri ja saa rauhassa kurkkia. Minusta on ihanaa, kun esineillä on pitkä historia. Ja mikä hienointa, ompelukone toimii edelleen! 

Vierashuoneen kauimmaisessa nurkassa pimeästä kärsinyt huonekasvi, mikä ikinä hänen nimensä sitten lieneekään, pääsi ompelukoneen siirron seurauksena lähelle ikkunaa. Myös sohvaa siirsimme hieman, jotta saimme tyhjäksi jäänyttä tilaa täytettyä. Vierashuoneeseen pääsi myös vanha, ihana huonekalu, jonka värimaailma ei kuitenkaan ihan kohtaa kotimme muun sisustuksen kanssa... Siitä lisää myöhemmin, kunhan vaaleasta, hillitystä värimaailmasta pitävä silmäni on vähän tottunut siihen ;) Koiramme rakastaa sitä jo täydestä sydämestään, siinä tuntuu olevan hurjan hyvä nukkua. Myös mieheni on siitä hurjan iloinen. Se riittää <3
4 kommenttia:

  1. Niin on! Kaunotar vangitsee katseen heti, kun astuu kotiimme sisään :) Mietinkin aluksi, että onko se paikkaansa liian musta, mutta ehei. Mikä onni, ettei kukaan ole ehtinyt tehdä siihen pintojen maalausta suurempia muutoksia vuosien varrella. Tiedä, vaikka surruuttelisin sillä meille verhot ;)

    VastaaPoista
  2. Kiva kirjoitus taas! Ja kuulostaa niin tutulta tuo huonekalujen siirteleminen ja fiksaaminen. Sehän on sitä edullista sisustusterapiaa! Singer on hienolla paikalla, ja tuo kivasti särmää vaaleaan kotiin. Kauniilta näyttää! Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Maarit <3 Oma silmänikin alkaa tottua koneen tummuuteen vaaleuden keskellä. Mietin jopa, miksen ole aiemmin hoksannut siirtää sitä siihen :) Ihanaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.