perjantai 6. tammikuuta 2017

Pakkaspäivän pehmeä porkkana-bataattikeitto



Tervetuloa kunnon talvi, lumi ja kylmät kelit!

Pakkanen on kahden viime päivän ajan paukkunut oikein urakalla jopa täällä etelässä. Kova tuuli on viilentänyt säätä entisestään, eikä ilman toppavaatteita ole ollut mitään asiaa ulkoilemaan. Pienille kävelylenkeille on silti ollut pakko päästä nyt, kun se näin lomalla on keskellä päivääkin mahdollista. Ja mikä auringonpaiste meitä onkaan hellinyt!

Pakkaspäivien ruokalistalle sopii mielestäni hyvin erilaiset keitot. Joulun jälkeen kroppa huutaa vähän kevyemmän ravinnon perään ja ainakin itse koen salaatit liian heppoisiksi. Kaipaan kylmillä ilmoilla lämmintä ruokaa! Keskiviikkona keitimme hernekeittoa, eilen tein pitkästä aikaa yhtä suosikeistani, kevyttä porkkana-bataattikeittoa, tähän tyyliin:

1. Kuorin ja pilkoin kuutioiksi reilun puoli kiloa porkkanoita, yhden bataatin ja yhden ison sipulin. 
2. Kaadoin kattilan pohjalle tilkan öljyä ja annoin kuutioiden lämmetä öljyssä muutaman minuutin ajan.
3. Lisäsin kuutioiden sekaan vajaan 1,5 litraa vettä ja kaksi kasvisliemikuutiota.
4. Annoin kiehua reilun puoli tuntia eli kunnes kuutiot olivat kypsyneet pehmeiksi. Sillä välin imuroin lattioilla juoksennelleet villakoirat, jotka aurinko oli houkuttellut esiin ;)
5. Lisäsin ripauksen chiliä.
6. Soseutin sauvasekoittimella.

Tähän asti olen kruunannut keittoannoksen nokareella smetanaa. Nyt nappasin idean turkkilaisen jogurtin ja tuoreen korianterin yhdistelmästä Marialta, joka postasi pari päivää sitten herkullisen oloisen porkkanakeiton reseptin. 
Keiton kanssa sopii hyvin siivu pehmeää leipää. Vielä lämmin Fazerin Kauraherkku houkutti tuoksullaan lähikauppamme hyllyssä niin, että se pääsi keiton kyytipojaksi, vaikka vaaleaa leipää muuten vähän vierastankin. 


Tänäänkin meillä herkutellaan pakkaspäivän keittolounaalla, sen verran paljon tätä porkkana-bataattiherkkua nimittäin vielä jäi. Pakkastakin tuntuu olevan edelleen melkoisesti... 

Nyt toppikset päälle ja punaisia poskia hakemaan!

Leppoisaa loppiaista sinulle!

2 kommenttia:

  1. Ensiviikolla teen varmasti tätä keittoa, pääsen korianterin kanssa vielä hetkeksi Thaimaan lämpöön takaisin!

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla, tuli tosi hyvää! Laitoin korianteria turkkilaisen jogurtin lisäksi vielä sinällään keiton päällekin, ei ollut yhtään liikaa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.