tiistai 24. tammikuuta 2017

Koti kukkia tulvillaan - tiesitkö tämän tulppaaneista?Viime torstaina koitti hetki, kun joulukukkien valtakausi lopultakin päättyi ja kevät astui kertaheitolla kotiin. Ainakin kukkien suhteen. Yleensä en villiinny kukkakaupassa vastaavaan tyyliin, liekö lähestymässä ollut viikonloppufiilis sekoittanut pään. Vai ehkä se, että tarjolla oli paljon sellaista, joka viestii valoisan ajan lähestymisestä. Joka tapauksessa ostin oksaa sinne ja toista tänne. 

Vaikka punaiset tulppaanit ja joulu kuuluvatkin yhteen, miellän silti tulppaanit selväksi kevään merkiksi. Eikä enää vain valkoista vaan joukkoon myös ripaus roosaa! Roosa tuntui muutenkin olevan päivän väri :) 

Tiedätkö, miksi kuivana ostetut tulppaanit kehotetaan laittamaan kääreineen hetkeksi veteen? Kukkien ollessa tiukassa kääreessä alkaessaan imeä vettä, niiden varsi kasvaa suoraan! Hirmu järkeenkäypää, en vain koskaan ollut tullut ajatelleeksi. Ennen viileään veteen laittamista varren päähän pitää tietysti leikata imupinta, joka tulppaanien kohdalla kuuluu leikata suoraan, ei vinoon, kuten monilla leikkokukilla. Johtuu kuulemma siitä, että tulppaani on sipulikukka. Älä kuitenkaan enää kysy, miten se sitten taas vaikuttaa asiaan... ;) Tulppaanien elinikää voi pidentää viemällä ne kylmään esimerkiksi yön ajaksi. Itselläni se jää aina tekemättä.

Olohuoneen pöydälle ostin kaksi todella runsaskukintoista oksaa harsokukkaa. Söpöjä kuin mitkä! Lapsena ajattelin harsoa hääkimppukukkana. Minusta hääkimppu oli puutteellinen, jos siitä ei löytynyt näitä herkkiä, pieniä kukintoja. Liekö tähän sitten taas syynä se, että äidin hääkimppu oli koottu ruusuista ja harsokukasta :)Vahakukan nimen kuulin ensimmäistä kertaa kyseisellä kukkakauppareissullani ja sain hetken googlettaa ennen kuin löysin nimen uudelleen tätä postausta varten. Olin nimittäin ehtinyt jo unohtaa... Vahakukan varret ovat hauskat, aivan kuin pienten kuusenneulasten peittämät, ja niiden päähän avautuu suloinen pieni kukinto. Oksasta puolet laitoin makuuhuoneen penkin päälle, puolet olohuoneessa olevan vanhan puulaatikon päällä olevaan maljakkoon.
Tänä keväänä ehkä aiemmin kuin koskaan makuuhuoneen lipaston päällä oleva lasikupu sai sisälleen helmililjan. Arvoin pitkään sen ja perunan (kyllä, luit oikein) välillä, mutta koska kuvun alla on aina ollut helmililja, päädyin siihen nytkin. Ilmava alusta takaa sen, että kasvi saa happea. Jos kupu olisi pöytää vasten, ei lilja jaksaisi aueta.

On yllättävää, kuinka erilaiselta koti vaikuttaakaan joulutähtien ja amaryllisten vaihduttua keväisempiin kasveihin.

Joko teiltä löytyy kevätkukkia?
2 kommenttia:

  1. Ihanan keväistä sun kuvissa - se on huomenna kukkakaupan kautta tultava kotiin!

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin! Viime viikonlopun aurinko sai kaiken näyttämään niin keväiseltä. Nyt kukat ovat jo vähän väsähtäneitä, ainakin tulppaanit täytyy huomenna päivittää :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.