sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Hidasta, harmaataMuutaman kirkkaan aurinkopäivän jälkeen eilinen aamu yllätti harmaudellaan. Taivas oli herätessämme tummien pilvien peitossa, lumimyräkkä peitti maiseman. Ei ollut epäselvää, mitä tekisimme seuraavien muutaman tunnin aikana: emme sitten yhtään mitään!

Pienen aamulenkin jälkeen koiramurummekin kaivautui takaisin peiton lämpöön. Huokaisi ja nukahti uudestaan. Minä herkuttelin muutamalla suklaanpalalla ja uppouduin dekkarin maailmaan. Tuuli ulisi nurkissa ja rämisytti parvekelaseja samalla, kun lumi tuiskusi ikkunaan. Tarvittiin sellainen sää, täysin vailla suunnitelmia oleva päivä, ennen kuin tajusin, että juuri sitä olin lomalta kaivannutkin: täysin luvallista, kiireetöntä olemista. Lopultakin tekemisen pakko oli päästänyt minusta irti. Lähes koko loma siihen meni, mutta parempi viime metreillä kuin ei ollenkaan :)


Iltapäivä oli ehtinyt jo pitkälle ja lumituisku osoitti laantumisen merkkejä, kun päätimme lähteä pienelle kävelylle läheiseen saareen. Pakkasta oli aiemman parinkymmenen sijasta vain pari astetta. Ilman lämpeneminen oli saanut aikaan sen, että kaikkialla oli kauniin huurteisen harmaata. Tuulen muodostamissa kinoksissa riitti paikoin lunta reippaasti yli polven. Jos jokin, niin lumessa rämpiminen on tehokasta ulkoliikuntaa!
Illalla suuntasimme kaupungille tapaamaan siskoani ja hänen miestään. Asuni värimaailman voit ehkä jo arvatakin ;)


Olipas kertakaikkisen mukava lauantai! Samaa voin todeta koko lomasta, joka vaihtuu huomenna arjen pyöritykseen. Palailen lomakuulumisiin vielä ainakin parissa postauksessa, sen verran paljon on tullut koettua ja kuvattua :)

Vietähän kiva sunnuntai!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.