tiistai 27. joulukuuta 2016

Milloin joulunaika päättyy?


Olen kuullut tänä syksynä monesti, useammin kuin kertaakaan aiemmin, ihmisten puhuvan kausivaloista jouluvalojen sijaan. Itsekin tykästyin kausivalot-nimitykseen. Sen varjolla uskalsin alkaa ripustella valoja sinne tänne huomattavasti aiemmin kuin menneinä vuosina. Jouluvaloja käytetään jouluna, mutta kausivalot saavat loistaa koko pimeän ajanjakson. Varsin näppärää!

Tänään aloin miettiä joulun loppumista. Tiedän, että joidenkin mielestä joulu saa pisteen tapaninpäivänä, ja onhan se virallisestikin joulunpyhistä viimeinen. Luin muutamasta blogista, kuinka joulu pistetään pakettiin tapaninpäivän iltana ja sen jälkeen aletaan valmistautua kevääseen, odotella ensimmäisten hempeän väristen tulppaanien ilmestymistä kukkakauppoihin. Apua, en ole ollenkaan valmis! Haluan nauttia tästä hetkestä, rauhoittua tähän! Kevät on vielä niin kaukana ja saakin olla. Eikö vain oltaisi hetki tässä, eikä aina odottamassa jotakin?

Sitten hoksasin, että kausivalojen lisäksi olen käyttänyt toistakin ilmaisua, joka vapauttaa minut tästä dilemmasta. Paljon useammin kuin joulusta, olen puhunut joulunajasta. Jopa korteissamme toivottelin läheisillemme ihanaa joulunaikaa. Joulu olkoon ohi tapaninpäivänä, joulunaika jatkukoon! Joulukukkammekin, hyasintit, jouluruusu ja amaryllis, ovat ehdottomasti sitä mieltä, että joulu on kaikkea muuta kuin taakse jäänyttä elämää. Hyasintit ovat vasta aukeamassa, kiitos sen, että siirsin ne reissumme ajaksi parvekkeelle. Jouluruusussa on enemmän nuppuja kuin auenneita kukintoja. Ja hei, kaksivanaisen amarylliksemme sipulin pinnalta nousee kolmas vana!


Toki jokainen tekee, kuten parhaaksi näkee. Ymmärrän niitäkin, jotka haluavat kaiken pimeyden ja sateen keskellä siirtää ajatuksensa valoisampiin aikoihin. Laskea päiviä, jos nyt ei ihan juhannukseen, niin edes pääsiäiseen. Jossakin vaiheessa teen itsekin niin. Vielä en ole valmis edes yrittämään. Ainakin reilun viikon verran meillä syttyy liekki adventtikynttilään, kuusi koristaa olohuonetta ja joulukukat saavat kerätä kaiken huomion. Kattellaan muuta sitten kevvväämmällä ;)


2 kommenttia:

  1. Hyvä kysymys, meillä viimeistään vuodenvaihteessa, joskus jo ennen ja joskus vähän sen jälkeen!

    VastaaPoista
  2. Kyllä joulu saa jatkua niin pitkään kuin kukin haluaa :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.