maanantai 24. lokakuuta 2016

Talvisia ajatuksiaYksi varmoista syksyn merkeistä on kesäpaikan peitteleminen talviunille. Kuluva syksy on säiden puolesta ollut tähän asti aivan huikea, mutta kalenteri kertoo silti korutonta kieltään, talvi on tulossa. Jälleen oli siis aika siirtää pihakalusteet talvisäilöön ja suojata kaikki mahdollinen kovilta syysmyrskyiltä ja vedenpinnan nousemiselta. Lehtiäkin piti päästä vähän harjaamaan ja haravoimaan, ihan vain tunnelman vuoksi.Syystalkoissa on aina tietynlaista haikeutta. Mökkimme ei ole talviasuttava, joten seuraavaan mökkiaamuun heräämme vasta ensi kesänä. Juuri nyt ajatus tuntuu hurjan kaukaiselta, vaikka oikesti kesä on täällä taas nopeammin kuin osaan edes kuvitella. 

Onneksi kesäpaikkaamme on talvikaudella yhtä lyhyt matka kuin kesälläkin. Jos hurja kaipuu iskee, voimme lähteä sinne fiilistelemään vaikka vain pieneksi hetkeksi. Kiertää pihan, tutkia jälkiä hangella, kuunnella merta, ihmetellä sitä kaikkea rauhaa. Jos lumimäärä pysyy maltillisena, pääsemme ehkä ajamaan pihaan saakka. Jos ei, auton voi jättää turvallisen matkan päähän ja kahlata lopun matkaa umpihangessa. Kyllä hätä keinot keksii :)
Yksi rakkaimmista talvikauden mökkiperinteistämme on sytyttää tuli kivilaiturilla olevaan vanhaan grilliin ja paistaa siinä makkarat. Viime talvena tämä onnistui tammikuussakin! Grillin sytyttäminen asettaa omat haasteensa, mutta se onkin koko homman hauskuus! Eihän se makkara miltään maistuisi, jos se tuosta vain paistuisi ;) Siinä sitten istutaan rinta rinnan toppavaatteet päällä, mies, koira ja minä, talvisella piknikillä. 

Kovalla pakkasella grillaaminen jää, silloin pakkaamme evääksi kuumaa juotavaa, kaadamme sitä mukeihin, jotka asettelemme laiturin lumiselle kaiteelle. Istumme lämpimien vilttien alla niin kauan kuin tarkenemme, katselemme talvista merenselkää ja muistelemme kesää.
Yhtäkkiä alkoikin tuntua siltä, ettei se talven tulo ole ollenkaan hassumpi juttu! :)


3 kommenttia:

  1. Olet napsinut ihania kuvia mökiltänne. Maisemat on lumoavan kauniit, ja ihan parasta on niin lyhyt matka sinne.Toi viimeinen kuva <3

    VastaaPoista
  2. Olet napsinut ihania kuvia mökiltänne. Maisemat on lumoavan kauniit, ja ihan parasta on niin lyhyt matka sinne.Toi viimeinen kuva <3

    VastaaPoista
  3. Kiitos, Maarit :) Olet oikeassa, kesäpaikan läheisyys on huikean kiva juttu. Voi lähteä käymään ihan ex tempore ilman pakkaamisia ja viipyä vain pienen hetken, jos siltä tuntuu. Usein se hetki kyllä vähän venähtää... ;)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.