perjantai 28. lokakuuta 2016

Kun pilvetkin olivat sydämen muotoisiaEn uskaltanut edes miehelleni tunnustaa, että minua itketti. Ajattelin, että pitää minua ihan hömppänä. Melkoinen herkistelijä olen ollut aina, mutta koskaan aiemmin uuden paikan kauneus ei ollut saanut minua kyynelehtimään. 

Kun Cavtatin kylän lahdenpoukama aukeni ensimmäistä kertaa ilta-auringon valaistuksessa silmieni eteen, olin sanaton. Tiesin heti, ettemme olisi voineet valita parempaa kesälomakohdetta. 
Adrianmeren puhdas vesi, sanomattoman kaunis ympäristö, leppoisat ja ystävälliset ihmiset, aurinko. 
Kroatia varasti sydämeni kertaheitolla. Matkaan lähtiessämme jännitimme "vähän" säiden puolesta, ennusteet kun olivat mitä olivat. Sadetta oli luvattu viikon jokaiselle päivälle paluulentopäiväämme asti. Onneksi ennusteet ovat vain ennusteita. Saimme kyllä sadettakin, mutta pääosin nautimme poudasta ja lämmöstä, auringostakin. 

Tuohon aikaan vuodesta, kesäkuun alussa, Cavtatin kylä vasta heräili talviuniltaan. Kroatiassa kiireisin kesäsesonki alkaa vasta kesäkuun puolessa välissä, jolloin viimeisetkin ravintolat avaavat ovensa. Emme silti kokeneet jäävämme mistään paitsi, päinvastoin. Saimme nauttia paikan kauneudesta ja vieraanvaraisuudesta, kohteen aidosta tunnelmasta, kun joka paikka ei vielä pullistellut turisteista. Kävelimme viikon aikana kymmeniä kilometrejä. Muutamalle juoksulenkillekin intouduimme lähtemään. Vastapainona kaikelle reippaudelle löhöilimme rannalla ja hotellin altaalla, herkuttelimme paikallisilla herkuilla, istuskelimme ja juttelimme tuntikausia, nukuimme pitkiä öitä.

Kotiinlähdön aikaan tuntui, ja tuntuu edelleen, että palaamme vielä.
Melkoinen matkakuume nousi näitä kuvia selatessani. Tai jos totta puhutaan, se yltyi. Oikeasti olen "kärsinyt" matkakuumeesta jo kuukausia, ja lopulta pari viikkoa sitten saimme aikaiseksi hommata lääkkeet kyseiseen vaivaan.

Ensi kesänä suuntaamme, emme vielä takaisin Cavtatiin, vaan viikoksi Nizzaan!
Jos Nizza on sinulle tuttu paikka ja koet siellä olevan must see -juttuja tai -paikkoja, olisin enemmän kuin kiitollinen, jos kirjoittelisit niistä alla olevaan kommenttikenttään tai vaihtoehtoisesti Facebookiin tämän postauksen kommentteihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.