sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Kesäinen syyspäivä mökillä


Leppoisaa sunnuntaihuomenta!

Taidanpa aloittaa kotikontujeni fraasilla "On ilmoja pirelly!", koska nyt todellakin on! Aurinkoiset aamut tässä vaiheessa syksyä ovat melkoista luksusta. Ja niitä, jos joitakin, on riittänyt. Entäs loppuviikon myrskysäät sitten! Niissäkin on oma huikea hehkunsa, kunhan saa pysytellä sisätiloissa, sytytellä kynttilät ja suojautua viltin alle :)

Eilen aamupalalla istuskellessamme totesin olevan täydellinen hetki pienelle mökkivisiitille. Aurinko paistoi, taivas oli sininen, kalenteri tyhjillään iltapäivään asti. Siitä se ajatus sitten lähti. Puolen tunnin kuluttua me ja koiramurusemme istua kökötimme jo autossa. Takapenkille oli kasattu pino lämpimiä, sateenkestäviä vaatteita ihan varmuuden vuoksi. 

Alle tunnin ajomatkan aikana osuimme kahden sadekuuron alle. Haikeana katselin taustapeilistä taaksemme jäävää sinitaivasta ja edessämme painavina roikkuvia harmaita pilviä.
"Ei siellä sada.", totesi mieheni ja oli jälleen kerran oikeassa. Ei satanut. Paistoi. Ja lämpimästi paistoikin <3

Perille saavuttuamme kävimme tarkistamassa, etteivät myrskytuulet olleet tehneet tuhojaan pihapiirissä. Todettuamme kaiken olevan kunnossa, istahdin rannan kivilaiturille ihailemaan edessä avautuvaa, vielä ihan kesäistä maisemaa. Mieheni lämpimän villapaidan turvin olisin voinut istua rannassa vaikka kuinka pitkään, niin lämmin siellä tuulesta huolimatta oli.

Suppari-koira sen sijaan ei tuhlannut aikaa moiseen istuskeluun. Se piti huolta, että kaikki rakkaat mökkihommat tuli tehtyä: rannan hiekka käännettyä, parit kuopat kaivettua ja muutama klapi järsittyä. Tietysti se piti tuttuun tapaansa huolen myös siitä, että lauma pysyi kasassa.


Voi, niitä kaikkia värejä! Olympukseni jäätyä kotiin (amatööri!) yritin tehdä parhaani puhelimen kameran voimin. Eihän kuvista tietenkään kameralla kuvatun veroisia tullut, mutta kyllä näidenkin avulla pystyy pimeinä iltoina palaamaan ajatuksissaan mökin syksyyn. Tällainen herkistelijä kun olen, keräsin mökin pihalta myös kotiintuotavaa: kuusenhavuja, mustikanvarpuja, kaarnaa ja pieniä oksia parvekkeen syysistutuksia varten. Mieheni kyllä kommentoi asiaa muutamalla suht hauskalla kommentilla :) Kommenteista ja istutuksista lisää myöhemmin.Seuraavan kerran ajelemmekin mökille todennäköisesti talkoopuuhiin. Muutaman tunnin haravointiurakka tiedossa, I can´t wait! Oikeasti, ei ironiaa. Haravointi on ihan parasta! Vai mitä tuumaat?

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia mökiltänne! Kaunis paikka rannalla ja hienot maisemat. Haravointi on monella tapaa kivaa ja hyödyllistä puuhaa: ei tähän aikaan vuodesta voi mökillä istua enää ulkona, ja on keksittävä jotain tekemistä, että tulee oltua ulkona. Siinä saa liikuntaa ja lisäksi hyvän mielen kun tietää että keväällä on taas siistimpi piha odottamassa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Maarit <3 Olet aivan oikeassa. Haravointi on todella kivaa, ja hyödyllistäkin, syystekemistä ja -ulkoilua. Onneksi syystalkoiden päivämäärä on lyöty lukkoon, luvassa pitkä päivä kaikenlaista syyspuuhaa :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.