sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Hyvää yötä ja kaunista päivää Hotel Croatiassa

Lupasin viime postauksessani kertoa hotellista, jossa majoituimme kesälomareissullamme. Huomasin, että itse rakennuksesta tuli loppujen lopuksi otettua melko vähän kuvia, mutta ehkä näiden avulla saa jonkinlaisen käsityksen paikasta :)Hotelli Croatia kuuluu Adriatic Luxury Hotels -ketjuun. Se sijaitsee upealla paikalla korkean mäen päällä aivan Cavtatin niemen kärjessä. Korkeuserot ovat melkoiset, joten hotellia ei suositella liikuntarajoitteisille. Lähimpään rantaan on 50 metriä ja pikkuruiseen keskustaan 800 metriä. Suuren kaupungin tunnelmaan päästäkseen voi matkustaa Dubrovnikiin, joka on vain 20 kilometrin päässä. Matka lähimmältä lentokentältä hotellille kestää autokyydillä kymmenisen minuuttia.


Hotellin herkullinen aamiainen tarjoillaan terassilla, jolta on upeat näkymät merelle ja vastarannalle. Aamupalaa syödessään voi seurata, kuinka toinen toistaan hienommat ja suuremmat jahdit lähtevät rannasta uusien saapuessa tilalle. Hotellista löytyy useita ravintoloita, pianobaari ja kahvila.Hotellin alueella on ranta, jolle on valettu iso auringonottotasanne. Pihasta sekä spa-osastolta löytyy suuri uima-allas ja lastenallas. Kylpyläosastolla on lisäksi tarjolla erilaisia kosmetologi-, kampaamo- ja hierontapalveluja.
Hotellin piha-alueista, kuten sisätiloistakin, pidetään erittäin hyvää huolta. Kaikkialla on siistiä ja huoliteltua. Hotellin edustan kalliorinteeseen on valettu betonisia auringonottotasanteita sinne tänne. Jokaiselta tasanteelta löytyy aurinkovarjoja ja muutama tuoli, joille on mukava istahtaa nauttimaan auringosta ja maisemista. Tuulen ollessa liian voimakas, hotellin henkilökunta jättää tuolit ja varjot turvallisuussyiden takia tuomatta. 

Ylhäältä hotellilta pääsee rantaan asti portaita pitkin. Jos rappusten ravaaminen alkaa käydä voimille/hermoille, voi hypätä pienen golf-kärryä muistuttavan menopelin kyytiin. Niitä kulkee edestakaisin hotellin pihan ja altaan välillä aina aikaisesta aamusta iltamyöhään.
Hotellia ympäröivän pinjametsän reunoilla kulkee polku, jota pitkin lenkkeillessä pääsee nauttimaan huikeista maisemista. Pudotus on melkoinen, joten tarkkana saa olla, ettei kompastele polun poikki kulkeviin puiden juuriin. Suurimman osan matkasta reitti on kuitenkin hyväkuntoinen ja kokonaisuudessaankin ihan turvallinen. 
Jos sää ei suosi, voi lenkkeilyn sijaan käydä reippailemassa hotellin kuntosalilla.


Sinulle, joka pidät rauhasta ja leppoisasta tunnelmasta, arvostat siisteyttä ja puhtautta, et vaadi vauhdikasta yöelämää, etkä harmistu jokapäiväisestä portaiden ravaamisesta, voin lämpimästi suositella hotelli Croatiaa Cavtatissa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.