keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Valokuvauskurssilla

Olen aina pitänyt valokuvaamisesta. Muistan, kuinka teini-iässä yhdellä ystävälläni oli tapana kuljettaa kameraa aktiivisesti mukanaan lähes kaikkialle, missä pyörimme. Tärkeitä hetkiä sisältävistä filmirullista pidettiin hyvä huoli, jotta ne pääsivät turvallisesti kuvafirman käsiteltäviksi ja valmiiksi kuviksi. Monet kuvat päätyivät syntymäpäiväkorttien kansiin ja pieniin kollaasitauluihin, loput sujauteltiin valokuva-albumien taskuihin. Ja nyt, "muutama" vuosi myöhemmin, lähettelemme kuvista kännykkäotoksia, kun kyseiset albumit osuvat siivotessa silmiin ja haluamme järkyttää toistemme päivää tai muuten vaan herätellä vanhoja muistoja. Kiitos, Reija, että mahdollistit kaiken tämän heilumalla aina kamerasi kanssa <3

Nykyään kamera on luonnollinen osa jokapäiväistä elämääni, arjessakin. Siitä lähtien, kun sain ensimmäisen kamerapuhelimeni, olen kuvannut lähes päivittäin. Uutta puhelinta ostaessani kameran laatu on yksi merkittävä valintakriteeri. On mahtavaa, kun kuvaaminen on nykypäivänä niin helppoa. Toki on tärkeää osata myös nauttia hetkestä, antaa kameran olla ja tallentaa hienot hetket osaksi päänsisäistä kovalevyä. Kaikkea ei tarvitse, eika kannata, elää linssin läpi katsellen. 

Linssin läpi katselimme kyllä kolmisen viikkoa sitten Kartanopuoti Café Lattessa järjestelyllä valokuvauskurssilla. Koti kaupungin laidalla -blogin kirjoittaja Frida opasti meitä, kahtatoista naista, kamerankäytön saloihin. Vaikka puhelimessani onkin kamera, ihan hyvä sellainen, halusin kuitenkin oppia käyttämään ihan oikeaakin kameraa. 

Ostin oman Olympukseni viime keväänä ja ilmoittauduin samalla valokuvauskurssille, jolla oli tarkoitus opetella kamerankäytön alkeita. Kyseinen kurssi kuitenkin peruttiin vähäisen osallistujamäärän takia, minkä seurauksena kamera-parka oli koko kesän hyljättynä ja melkein unohdettunakin pahvilaatikossaan. Onneksi bongasimme ystäväni kanssa Fridan järjestämän kurssin ja ilmoittauduimme välittömästi. Oli muuten mukavaa, voin vilpittömästi suositella! Enpä olisi uskonut, että minäkin, vanha käyttöoppaiden vihaaja, plaraan ihan innolla 136 sivun mittaista opusta etsiessäni mm. tietoa siitä, miten F-arvoa muutetaan! (Tai, että ylipäätään tiedän, mikä F-arvo on...). Kyllä nyt kelpaa esitellä miehelle, kuinka hehkulampun valossa otetut kuvat eivät enää loistakaan kaikissa oranssin sävyissä ;)
Sen lisäksi, että vietimme yhdessä kivan iltapäivän ja opimme yhtä sun toista kuvaamisesta, saimme nauttia Café Latten kauniista ympäristöstä ja myytävänä (+kuvattavana) olevista ihanista tuotteista. Paikka oli mitä parhain kurssin järjestämistä varten; mikäs on kuvatessa, kun kaunista on kaikkialla! Voit lukea lisää puodista aiemmasta postauksestani.

Kiitos vielä Frida, Lafe Latten Leea, kivat kurssikaverit ja varsinkin rakas ystäväni,  Kaikkea kaunista -blogin Johanna, joka napsit nämä kuvat <3


1 kommentti:

  1. Johanna - Kaikkea kaunista28. syyskuuta 2016 klo 9.12

    Kyllä meillä oli niin kivaa ja opittiin samalla paljon uutta! Kiitos seurasta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa minua.