sunnuntai 28. elokuuta 2016

Rapurallaa


Hohhoijaa ja hyvää huomenta!

Perinteiset rapukestit on taas juhlittu. Olipas melkoinen ilta! Suomalaiseen tyyliin illan edetessä enenevä puheensorinan määrä, uljaat kitarasoolot, uudet (ja vanhatkin) snapsilaulut, ainutlaatuiset matkakertomukset ja tietysti punaiset saksiniekat täyttivät eilisillan. Kiitos, ystävät, te teitte juhlan!
Rapujuhlapöydän koristeiksi valitsin tänä vuonna punaiset pikkusyklaamit. Punaisten ja vihreiden Kivi-tuikkujen lisäksi myös snapsilasit ja Mariskoolit edustivat rapumaista värimaailmaa. Pöydän ympäriltäkin löytyi merkkejä siitä, että rapujahan tässä juhlitaan: punaiset kukat bolerossa, punainen rannekoru, maailman parhaat punaiset korkkarit ja juuri se oikean sävyinen huulipuna. 

Essutkin ansaitsevat oman mainintansa, olivathan ne illan iäkkäimmät! Hieman jo hapertuneet, mutta sitäkin suloisemmat rapuessut ovat säilyneet käyttökelposina yli 50 vuotta. Niskan taakse sidottavia naruja on uusittu vuosien varrella ja osa täytyy uusia taas ennen seuraavia kekkereitä, mutta muuten ovat edelleen loistokunnossa. 
Aiemmin viikolla ystäväni kanssa hakemani auringonkukat saivat aitiopaikan vierashuoneen vanhan ompelukoneen päältä paikasta, josta ne näkyivät hyvin myös rapupöytään. Vieraat toivat tuliaisina kauniin kimpun, joka löysi tiensä olohuoneen lasipöydälle punaisten (yllätys) tuikkujen viereen. Illan vartioinnista ja vauhdikkaimmista hetkistä vastasivat rakkaat karvaiset kaverit. Nämä kaksi tulevat toimeen loistavasti. Loppuillasta kuvien ottaminen jäi vähemmälle. Nämä kuvat onneksi hoksasin napata. Voi toiset! 

Kun ravut, jälkkärit ja juustot oli syöty, porukka jakaantui sinne tänne. Osa testaili uusia kitarasoundeja vierashuoneessa, nuorimmat siirtyivät rennosti sohvalle. Vuoden vaihto-oppilaina maailmalla olleet nuoret naiset vaihtoivat kuulumisia pitkästä aikaa kasvokkain. He kikattelivat ja supattelivat juuri, kuten parinkympin kynnyksellä kuuluukin. Me jo 20 rajapyykin ylittäneet naiset siirryimme jatkamaan iltaa parvekkeelle. Kietaisimme viltit jalkojen ja hartioiden lämmikkeeksi ja nautimme pimeästä elokuun yöstä, kynttilöiden valosta ja hyvästä seurasta myöhään yöhön asti jutellen. 


Vieraiden lähdettyä siivosimme vielä mieheni kanssa paikat kuntoon ja fiilistelimme hymy huulilla illan tapahtumia. Voi, kuinka iloinen olenkaan juuri nyt siitä, että jaksoimme hoitaa siivouspuolen ennen nukkumaanmenoa! Äskeinen aamumehun hakeminen ei olisi sujunut ollenkaan niin kevyin askelin, jos olisin tiennyt keittiössä odottavan pari pussillista rapuroskaa ja huushollin kaikki astiat pesua odottamassa ;) Nyt vain emännän maailman parhaat punaiset korkkarit pöydän alla ovat vinkkinä siitä, että juhlittu on. Niin, ja tietysti moni tähän porukkaan ja rapuihin liittyvä uusi muisto <3

  


1 kommentti:

Kommenttisi ilahduttaa minua.