lauantai 9. heinäkuuta 2016

Kaikenlaista mustikkaista

Olen täysin hurahtanut mustikoihin. Isot, ihanat, tosi makeat pensasmustikat ovat täyttäneet marjanmyyntikojujen laareja jo jonkin aikaa, mutta hinta on melkoinen. Silti olen aina silloin tällöin ostanut litran verran ja syönyt marjat sellaisenaan tai lisännyt niitä aamuisin myslin tai puuron joukkoon. 
Siskoni poikkesi alkuviikolla meillä miehensä kanssa. Grillasimme alkuun ja jälkiruoaksi valmistin meille yhtä kesän lempiherkuistani. Jälkiruoka kootaan valmiiksi kerroksittain tarjoiluastioihin ja tarjoillaan heti, jotta marenki pysyy rapeana. Marengin ja kermavaahto-jogurttiseoksen toki voi, ja kannattaakin, valmistaa etukäteen. 

Tällä ohjeella valmistan herkkua neljälle:
Mustikoita
Mansikoita 
Marenkia 
2dl kermaa
2dl turkkilaista jogurttia
Vaniljasokeria

Jos mansikat ovat kovin suuria, palastele ne helposti syötävän kokoisiksi paloiksi. Pienennä marengista mukavan kokoisia palasia. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon jogurtti. Mausta vaniljasokerilla. Kermavaahtojogurttiseosta ei kannata kuitenkaan maustaa liian makeaksi, marenki hoitakoon sen puolen. Älä siis peitä turkkilaisen jogurtin hieman hapanta makua kokonaan, se tuo hyvän lisän muuten suht makeaan herkkuun.
Lado marjat, marenki ja kermavaahtojogurttiseos vuorotellen yksittäisiin tarjoiluastioihin ja herkuttele!

Tiistaina ajelimme päiväksi mökille. Kesäpaikkamme ympäristössä kasvaa valtavasti niitä oikeita, ei niin suuria eikä niin makeita, mutta ah niin ihania ja terveellisiä mustikoita :) Varasin mukaan ämpärin aikomuksenani poimia kunnon määrä noita sinisiä aarteita kotiin pakastettavaksi. Olin kuitenkin liian aikaisin liikkeellä. Meren läheisyydessä mustikat olivat vielä hyvin pieniä ja raakoja. Jätin heidät sinne vielä kasvamaan ja sinistymään :)

Eilen illalla nappasin ämpärin aikalailla ex tempore kainalooni, vedin kumpparit jalkaani ja lähdin katsomaan, miltä kotimme lähimetsän mustikkatilanne näyttää. Ei hassummalta! Pari tuntia siellä kyykin mustikkamättäillä ja sain saalistakin jonkin verran. Hyttysiä oli lähes yhtä paljon kuin marjoja, mutta huppu päähän vain tiukasti ja ripeä paikanvaihto tarpeeksi usein niin suurimmilta hyttysenpistoiltakin vältyttiin. 


Tarjoituksenamme oli suunnata viikonlopuksi mökille. Jotenkin ihmeen lailla sääkartoille on kuitenkin jälleen ilmestynyt sadepisaroita ja salamoita. Blääh! Ehkä pakkaamme laukut silti ja suuntaamme mökin rauhaan. Saunotaan, löhötään, luetaan ja pidetään sadetta sitten vuorostaan siellä :)

Iloista viikonloppua!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.