keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Palkitsin(?) itseni

Juhuu, juhannussiivous on viimeistä silausta (kylppäriä ja wc:tä) vailla valmis! Ruokaostokset ja viimeiset hommat hoidetaan huomenna, sitten saa keskikesän juhla tulla :)

Mieheni lähti poikansa kanssa harrasteklubinsa kesäjuhliin hoidettuaan ensin yhden pitkään suunnitellun jutun: hakivat ja kokosivat meille grillin! Jee! Siinä se nyt komeilee ilta-auringossa ;)


Minä lupasin puolestani hoitaa siivouksen. 
Vietyäni pojat juhlimaan poikkesin kaupan kautta: olin päättänyt palkita itseni siivousurakan jälkeen karkilla, pitkästä aikaa. Olen yrittänyt korvata lähes päivittäistä karkinsyöntiä vähän fiksummilla makeilla herkuilla, mustikoilla, mansikoilla, vesimelonilla. Eilen illalla makeanhimo oli valtava. Sanoinkin miehelleni, että onneksi kauppaan on sen verran matkaa, etten viitsi lähteä. Siinä ei olisi mikään pikku määrä riittänyt. Niinpä siitäkin himosta selvittiin banaaniletulla. Paljon järkevämpi ja terveellisempi vaihtoehto. Kunpa järkeä olisi riittänyt tähänkin päivään...

Koti puhdistui reipasta vauhtia, kun pyörin täällä rättien ja moppien kanssa. Lakanat vaihtuivat puhtaisiin, innostuin jopa pesemään parvekkeen puulaatat viimeisistäkin siitepölyistä. Hiki virtasi, hyvä fudispeli pauhasi taustalla, koiramuru kävi välillä ihmettelemässä, että mitä mutsi duunaa. Mieli oli iloinen.

Sitten koitti huippuhetki, kaikki oli valmista. Vauhdilla herkkukaapille ja karkit esiin. Pussillinen meni vauhdilla ja lähes huomaamatta. 


Sitten iski vatsakipu ja päänsärky. Olo oli järkyttävä. Makoilin sohvalla kunnes nukahdin. 

Herättyäni särky oli poissa, mutta iloisesta, energisestä minusta ei ollut jälkeäkään. Haukottelin taukoamatta ja pyykit saivat odottaa koneessa, en pystynyt lähteä viemään niitä kuivaushuoneeseen. 

Nyt olo on jo parempi. Ei hyvä, mutta parempi. Istuskelen parvekkeella raittiissa ilmassa ja ihmettelen. Miksi enää ikinä tekisin itselleni noin. 

Opinko tästä jotakin? Uskon todella, todella vahvasti, että opin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa minua.