perjantai 29. huhtikuuta 2016

Sattuuhan sitä

Sain muutama vuosi sitten ystävältäni lahjaksi pienen, valkoisen Arabian kupin, johon hänen siskonsa oli maalannut mustia eläinhahmoja. Ihastuin kuppiin niin paljon, että tilasin niitä muutaman lisää niin, että pian minulla oli neljä maalattua ja yksi valkoinen. 

Kupit ovat monikäyttöisiä ja kooltaan juuri sopivia esimerkiksi soija-astioina sushia syötäessä. Lisäksi olen pitänyt niissä karkkeja ja juuri äsken tein kahteen niistä meille pienen iltapalan. 

Tänään lähdimme varta vasten läheiseen ostoskeskukseen ostamaan muutaman valkoisen kupin lisää. Meille tulee huomenna vappuvieraita ja olemassa olevat kupit eivät ihan riitä. Ensimmäinen tavaratalo tuotti pettymyksen, toinen samoin. Lopulta suuntasin Iittalan liikkeeseen sillä ajatuksella, että sieltä, jos jostakin löytyy ja jos ei, he tietävät, mistä kannattaa etsiä. 

Tai sitten ei. 
Myyjä löysi kuvastostaan melkein samanlaisen, joka sekin oli kuitenkin kovin kaukana kupposestani. 

Vähitellen oli pakko alkaa totutella ajatukseen, että meidän vappukattauksesta tuleekin mustavalkoisen sijasta värikäs. (Meillä siis on toisetkin soijakupposet, mutta kun ne ovat värikkäät ja mä olin niin ajatellut mustavalkoista... Vaikkakin juuri vappuna pitäisi olla kaikkea muuta kuin mustavalkoista...)

Kävimme siis ostamassa servetit uutta kattausta varten ja ideat kukista ja kynttilöistä alkoivat pyöriä ajatuksissa. Kuva värikkäästä vappukattauksesta ei tuntunutkaan enää niin mahdottomalta. Huomisen jälkeen näette, miltä lopputulos näytti. 

Niin, sen verran vielä niistä Arabian kupposista, että tavallaan ne eivät olekaan Arabiaa. Hups. Taisin muistaa vähän väärin... Vasta monta tuntia myöhemmin uskalsin paljastaa miehelleni, että saattaa olla, että juoksimme ympäri Arabian hyllyköitä turhaan. Ne ihanuudet ovat alusta loppuun asti ystäväni siskon tekemiä <31 kommentti:

Kommenttisi ilahduttaa minua.